Ai mâncat usturoi? Vezi cum scapi de miros!

.

Nu o dată ţi s-a întâmplat să nu rezişti în faţa unui mujdei de usturoi sau a unui fel de mâncare care conţine acest ingredient foarte sănătos, dar apoi ai regretat pentru că nu puteai să scapi de respiraţia neplăcută. Acum, cerecetătorii americani au descoperit câteva soluţii la îndemâna oricui.

Respiraţia neplăcută de după consumul de usturoi este cauzată de unul dintre compuşii care se regăsesc în acesta, care nu poate fi metabolizat în timpul digestiei, astfel că este eliminat din corp prin intermediul respiraţiei şi al transpiraţiei.

Cercetătorii au descoperit că merele sunt cele mai eficiente în lupta cu respiraţia neplăcută.


Aciditatea din sucul de lămâie ajută, de asemenea, în procesul de eliminare a acestui miros.

Potrivit studiului realizat de cercetătorii americani şi publicat în Journal of Food Science, ceaiul verde, pătrunjelul şi spanacul îi pot ajuta, de asemenea, pe oameni să scape de respiraţia neplăcută cauzată de consumul de usturoi.

Oamenii de ştiinţă recomandă, pentru un rezultat mai bun, combinarea acestor alimente cu usturoiul, atunci când acest lucru este posibil.

    
Vedete din Romania Vedete internationale