Dacă ai răcit şi te doare în gât, avem pentru tine o soluţie naturală şi destul de inedită – pastilele pentru dureri în gât! Le poţi face acasă, sunt naturale şi sunt la fel de eficiente ca şi cele din farmacie. Iată cum se fac:
Înainte de toate, trebuie să îţi pregăteşti ingredientele. Vei avea nevoie de următoarele produse –apă, zahăr, puţină miere, una sau două lămâi, jumătate de linguriţă de ghimbir ras şi un vârf de linguriţă de pudră de cuişoare.
Într-o cratiţă de mărime medie, pune două linguri de zahăr brun. Adaugă apoi puţină apă, aproximativ jumătate de cană, şi pune la fiert amestecul, la foc mic, până când zahărul se topeşte. Apoi, pe măsură ce zahărul începe să se topească, adaugă în sirop şi sucul de la două lămâi, jumătate de linguriţă de ghimbir ras şi un vârf de linguriţă de pudră de cuişoare. Amestecă bine ingredientele, iar când zahărul s-a topit, ia recipientul de pe foc. Atunci când lichidul s-a răcit, adaugă şi două linguri de miere şi amestecă bine. La final, amestecul tău ar trebui să aibă consistenţa ceva mai groasă, asemenea unui sirop.
Ia o tavă de cuptor şi pune nişte hârtie de copt pe ea. Cu o linguriţă, iar câte puţin sirop şi pune-l în tavă. Vei vedea că se vor forma mici buline de produs, cu margini neregulate. Dar asta contează mai puţin… Lasă-le la răcit pentru una, două ore şi se vor solidifica! Şi iată, ai nişte bomboane pentru durerile în gât, făcute chiar de tine!
Foto: dureri în gât/ Shutterstock