Buricul este un loc de pe corpul nostru despre care nu prea se vorbește. În ciuda faptului că pare o chestiune de bun simț, unii oameni se pare că nu știu cum să-l curețe corect. Vezi dacă rutina ta zilnică de igienă este corectă.
”Tumori” în buric
Mai mulți medici chirurgi din lume au ajuns să trateze și să excizeze chirurgical niște tumori suspecte, aparent benigne din zona ombilicală a unor pacienți.
De fapt, ”tumorile” s-au dovedit a fi un amestec scârbos de bacterii, mizerie, transpirație, săpun, loțiuni de corp și scame.
Oricât de incredibil ar părea, unii oameni nu se curăță corect în buric și ajung la doctor cu tot felul de infecții sau aglomerări suspecte de materie, care pot fi confundate cu tumori.
Piercingurile, pericol crescut
Zona buricului este una care poate dezvolta foarte ușor infecții și acumulări de secreții (transpirație, sebum). Persoanele cu piercinguri în buric trebuie să aibă mai multă grijă pentru a nu dezvolta infecții periculoase.
Buricul trebuie curățat ca orice altă parte a corpului, mai ales dacă vorbim despre bărbați, care adună scame în zona respectivă în urma frecării materialelor pufoase cu părul de pe corp.
Cum să-ți cureți corect buricul
Ca să eviți momentele jenante în care medicul îți spune că tumoarea ta din buric este doar o inflamare a țesutului din cauza igienei precare, trebuie să urmezi un ritual de igienă corporală corect.
Dacă ai buricul în afară, un duș normal este de cele mai multe ori de ajuns. Dacă buricul tău arată ca o gropiță spre interior este nevoie de atenție sporită.
Cel puțin o dată pe săptămână trebuiesă cureți zona cu un bețișor de urechi cu vată din bumbac. Acesta trebuie îmbibat în apă cu săpun, alcool sanitar sau doar apă și curățarea necesară este completă.
Dacă nu reușești să scapi de un miros neplăcut, de zone roșii sau exfoliere, mergi la medicul de familie sau la un dermatolog și scapă de infecție sau eczemă cu tratament specializat.
Sursa foto abdomen femeie: Shutterstock