Cum să slăbeşti dacă te-ai îngrăşat de la anticoncepţionale

.

Există un mit conform căruia contraceptivele orale duc automat la kilograme în plus. De ce spunem că acest lucru este un mit? Pentru că majoritatea medicilor au căzut de acord că anticoncepţionalele nu îngraşă.
Într-adevăr, poţi reţine mai multă apă ca de obicei, însă anticoncepţionalele nu îţi dau poftă de mâncare, aşa cum greşit se crede despre ele. Cazurile în care unele femei au luat anticoncepţionale şi s-au îngrăşat sunt, de cele mai multe ori, datorate faptului că respectivele anticoncepţionale nu se potriveau corpului lor şi ar fi trebuit schimbate, la recomandarea medicului.

În orice caz, dacă ai luat câteva kilograme în plus, ca urmare a contraceptivelor, iată cum le poţi da jos…

Fă mişcare

Fără mişcare nu poţi slăbi, indiferent de cauza care a provocat acumularea de kilograme. Fie că începi să mergi mai mult pe jos, fie că alegi un sport care îţi place sau optezi să urci pe scări, în loc să iei liftul, mişcarea trebuie să facă parte din modul tău de viaţă.

Încearcă să renunţi pe cât posibil la sare

Dacă ai acumulat multă apă, e important să o elimini şi să nu accentuezi şi mai mult procesul de retenţie. Încearcă să renunţi la sare şi la alimentele sărate cât de mult poţi. Şi tot în acest sens, elimină definitiv mezelurile din dieta ta. Sunt pline de grăsimi şi sare!

Bea suficientă apă

Apa te ajută să elimini toxinele din organism şi este un bun aliat împotriva celulitei şi a kilogramelor în plus. Nu uita că apa este esenţială în toate procesele care au loc în organismul nostru.

Mănâncă sănătos

Dieta e importantă în primul rând pentru starea ta generală de sănătate. Dacă vrei să slăbeşti, ar trebui să fii cu atât mai mult mai atentă la alimentele pe care le consumi. Renunţă la mâncarea procesată şi alege alimente cât mai naturale.

Gândeşte pozitiv

Poate o să crezi că optimismul nu are nimic de a face cu slăbitul. Însă este demonstrat de specialişti faptul că psihicul ne influenţează viaţa mai mult decât credem noi. Gândeşte pozitiv în orice situaţie, nu numai atunci când vine vorba de slăbit. Încearcă să elimini stresul din viaţa ta, să-ţi găseşti un echilibru interior şi vei vedea că într-un final lucrurile se vor aşeza exact aşa cum îţi doreşti.
Foto: anticonceptionale – Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton