Preparatele tradiționale reprezintă o sursă bogată de calorii și o adevărată provocare pentru siluetă în această perioadă a anului, motiv pentru care trebuiesc consumate cu moderație. Dr. Florin Bobircă explică pentru cititoarele Unica.ro ce să mănânce şi cum la masa de Crăciun sau de Sărbători pentru a nu te îmbolnăvi.
Pentru a evita supraalimentarea în această perioadă, se recomandă consumul a 3 mese pe zi, în porții cât mai mici. Iată câteva trucuri care te vor ajuta în acest sens:
Folosește farfurii cât mai mici : te vor ajuta să limitezi cantitatea de alimente pe care o consumi.
Puneți în farfurie cantități mici din mai multe preparate. Veți reuși astfel să aveți o masă echilibrată, fără a face excese de alimente grase sau bogate în carbohidrați. În ceea ce privește bucatele tradiționale, recomandările sunt următoarele:
Sarmale
Sarmalele: este indicat consumul a maxim 2-3 sarmale pe zi și de preferat nu zilnic. Pentru a elimina excesul de grăsime pe care acestea îl conțin, se recomandă să le încălzim într-un recipient cu apă. De asemenea mai există o alternativă pentru a reduce conținutul de grăsimi: sarmalele de pui sau de curcan cu orez și cu legume. Asociați ardei iute- intensifică arderile ajutându-va astfel să eliminați mai ușor excesul caloric.
Piftie de porc
Piftia de porc : conține carne fiartă și usturoi și poate fi consumată teoretic fără rețineri, atâta timp cât grăsimea de la suprafață este eliminate și carnea de porc este cât mai macră. De asemenea există și varianta ,, light” și anume piftia de pui și de curcan.
Salată de beouf
Salată de beouf : pentru a reduce din aportul caloric al acesteia, folosiți mai multe legume fierte și carne slabă, mai puțini cartofi și maioneză în cantitate redusă, de preferat maioneză light.
Citeşte mai departe şi vezi cum să nu te îmbolnăveşti de Crăciun. Dr. Florin Bobircă explică ce să mănânci, pe pagina următoare!
Page: 1 2