Preparatele tradiționale din carne de porc- reprezintă atracția Sărbătorilor de iarnă, dar cu toate acestea trebuiesc consumate în cantități reduse. Evitați pe cât posibil orice tocătură ( cârnați, tobă, etc), deoarece au un conținut ridicat de slănină. Carnea pentru friptură trebuie să fie cât mai slabă și este indicat să o asociați cu salate sau legume fierte.
Dulciuri
Dulciurile concentrate ( torturi, prăjituri, cozonac) reprezintă adevărate bombe calorice. Consumați-le o dată pe zi, dimineața. Este de preferat că prăjiturile de casă să fie cât mai ușoare (plăcintă cu brânză, tarte cu fructe). Puteți să le înlocuiți cu un fruct.
Atenție!!
Nu consumați fructe pe lângă dulciurile tradiționale ci în loc de acestea. Singura excepție este ananasul, care ajută digestia și intensifică arderile.
Alcool
Alcoolul în exces, va poate aduce 2-3 kg în plus, chiar dacă nu mâncați nimic. Evitați consumul de băuturi alcoolice aperitive pe stomacul gol efectul iritativ asupra mucoasei gastrice creează o poftă de mâncare care va permite consumul unor cantități mari de alimente.