Cum să ne alimentăm corect și să slăbim în același timp

.
Pentru a slăbi ușor, nu trebuie să apelăm la diete drastice, care ne pot afecta sănătatea. Tot ce trebuie să facem este să ne disciplinăm și să respectăm câteva reguli de bază, spun specialiștii.

Citește și – Trenduri culinare pentru 2017

Cum putem slăbi fără a ne afecta sănătatea

Pentru a slăbi sănătos, alimentația trebuie să fie completă, adică să asigure toate componentele nutritive: proteine, glucide, lipide, săruri minerale și vitamine în anumite proporții.

Ce presupune alimentația corectă

Secretul alimentației corecte pentru slăbit este meniul cu un echilibru moderat de calorii. Altfel spus, organismul trebuie să consume puțin mai mult decât primește. Unica soluție este să controlezi cantitatea de calorii care ajunge în organism.

Dacă ai un stil de viață sedentar, pentru a asigura funcționarea tuturor organelor și sistemelor organismului, femeile au nevoie în medie de 1200 kkal. Tot ce se consumă peste această normă se transformă în depozit de grăsime.

Ce alimente trebuie să consumăm ca să slăbim

Prima regulă este că putem mânca orice, dar nu oricând:

Dulciurile, făinoasele și cerealele să consumă doar dimineața, pentru a avea suficient timp să consumăm caloriile pe parcursul zilei;
Niciodată nu trebuie să mâncăm cu mai puțin de două ore înainte de a dormi, indiferent că vorbim de somnul de noapte sau de cel de după-amiază. Tot ce mâncăm înainte de a dormi se depune.

A doua regulă presupune că putem mânca orice, dar nu oricât:

Sucurile, alcoolul și prăjelile este indicat să fie consumate de cel mult două – trei ori pe lună;
Dulciurile se pot consuma zilnic, dar ]n cantit[í extrem de reduse. Nu este indicat să le excludem definitiv, deoarece pofta de dulce va crește și există riscul de a ceda și a mânca mai mult decât este nevoie.

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm de sport! Este recomandat să facem minimum 30 de minute de mișcare pe zi.

Citește și – Cum să te apuci de sport și să nu renunți

Foto – 123rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton