Produse din soia: lapte, tofu, iaurt din soia, paste din soia. Au un procentaj de proteine foarte mare, care poate ajunge până la 41%.
Linte și fasole, de diverse soiuri. Lintea are avantajul că fierbe foarte repede spre deosebire de fasole.
Paste din linte și năut. Înlocuiește pastele clasice, din făină de grâu, porumb sau orez, cu cele din făină de linte și năut. Sunt gustoase, mai nutritive și se prepară la fel de ușor.
Ciuperci uscate – pleurotus și shiitake. Acestea sunt printre puținele tipuri de ciuperci care au proteine în cantitate mare, respectiv peste 20%, spre deosebire de ciupercile champignions sau cele de pădure, care au 4-11% proteine.
Semințe de dovleac și de floarea-soarelui – au o cantitate importantă de acizi grași mono și polinesaturați.
Nuci, arahide, alune, migdale – pe lângă grăsimile sănătoase, au și destul de multe minerale (oligoelemente). Atenție totuși la cantitate, pentru că grăsimile din abundență îngrașă!
Paste din linte și năut. Înlocuiește pastele clasice, din făină de grâu, porumb sau orez, cu cele din făină de linte și năut. Sunt gustoase, mai nutritive și se prepară la fel de ușor.