Cum să înlocuieşti zahărul din deserturi. 5 trucuri simple

.

Zahărul a devenit în ultima vreme inamicul public numărul unu în ceea ce priveşte alimentele nesănătoase, specialiştii avertizând asupra riscurilor cardiovasculare şi legate de obezitate pe care acesta le aduce. Totuşi, pentru a păcăli ”nevoia” de dulce, îţi arătăm 5 trucuri simple cu care să înlocuieşti zahărul din deserturi.

Experţii în nutriţie ne recomandă ca micul dejun să ni-l îndulcim adăugând fructe uscate în cerealele pe care le mâncăm.

Pentru goffre sau clătite, putem înlocui zahărul din dulceaţă cu un sos din zmeură proaspătă. Pentru sosul de zmeură aveţi nevoie de o cană cu fructe şi o linguriţă de scorţişoară, care se fierb până când se îngroaşă.

Orezul cu lapte este unul dintre deserturile cele mai delicioase  şi chiar şi în acest caz putem renunţa la zahăr. Pentru a face orezul mai aromat, putem adăuga un baton de scorţişoară, un praf de cardamon sau un vârf de praf de ghimbir în apă, înainte ca aceasta să fiarbă.

La reţetele pentru desert, înlocuiţi jumătate din cantitatea de zahăr necesară cu piure de fructe. Piureul poate fi făcut în casă sau se poate folosi piure de fructe pentru bebeluşi, din comerţ.

Folosirea de condimente ca vanilie, nucşoară, scorţişoară şi cardamom pentru aromatizarea unor feluri de mâncare şi băuturi, fără a adăuga zahăr, poate ajuta, de asemenea, la scăderea nevoii de alimente dulci.

Ultima modificare aprilie 6, 2021 11:42 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale