Cum recunoști alimentele modificate genetic

.

Fructele și legumele modificate genetic sunt prezente peste tot, de aceea trebuie să fii foarte atentă când faci cumpărături. Vezi cum le recunoști.

Nu există dovezi clare că anumite legume sau fructe sunt modificate genetic, dar sunt câteva indicii care te pot ajuta să iei cea mai bună alegere când faci cumpărături. În primul rând, produsele care conțin substanțe nocive sunt mai atrăgătoare, au forme perfecte și sunt mai lucioase. Au cam aceeași mărime și nu există urme de îmbolnăvire. În mod normal, nu există fructe sau legume identice, chiar dacă fac parte din aceeași specie, așa că ține cont de asta. Alege întotdeauna produsele mai puțin aspectuoase, pentru că sunt mult mai sănătoase. Dacă vrei să cumperi legume cu frunze verzi, de exemplu, alege-le pe cele care au nuanțe diferite, nu pe cele care par pictate cu aceeași pensulă. Nu este un semn rău dacă produsele au lovituri sau pete, pentru că înseamnă că sunt naturale.

În al doilea rând, dacă vrei să fii sigură că alimentele pe care le consumi nu sunt modificate genetic, cumpără-le de la fermieri care le cultivă organic. Caută târguri în care vin oameni cu legume și fructe crescute la ei în grădină, sigur vei găsi produse de calitate.

Ignoră marfa care are un ambalaj atrăgător. Producătorii care modifică genetic legumele și fructele obțin câștiguri fabuloase și își permit să cheltuie sume importante pe ambalaj, potrivit worldinsidepictures.com. Informează-te în legătură cu țările care permit modificarea genetică a alimentelor. Aici intră SUA, Argentina, Brazilia, China sau India.

Este bine să știi că produsele modificate genetic sunt, de obicei, mai ieftine decât cele cultivate natural.

Alte trucuri care te ajută să eviți alimentele modificate genetic

Ține cont că porumbul, soia și rapița sunt modificate genetic, câtă vreme pe etichetă nu este trecut faptul că sunt produse organice. Dacă ai nevoie de ceva care conțin aceste ingredente, alege produse bio.

Evită îndulcitorii artificiali! Aspartamul, de exemplu, este obținut din tulpini bacteriene ale E.coli, potrivit naturalsociety.com. În plus, acest ingredient provoacă o mulțime de efecte adverse.

Citește cu atenție eticheta produselor și stai departe de cele care au ingrediente pe care nu le cunoști. Glutamatul, celuloza, acidul citric, digliceridele sau maltodextrina sunt doar câteva dintre substanțele care nu au ce să caute în alimente.

Alege întotdeauna produse lactate organice! Cele non-organice provin de la animale crescute cu un hormon care modifică compoziția laptelui.
Sursa foto: 123rf.

Ultima modificare ianuarie 1, 2016 11:55 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale