Cum te motivezi să ieşi la alergat? 5 trucuri care te pot ajuta

.

Afară e frig şi urât, uneori mai şi plouă, iar patul este călduţ şi îmbietor, aşa că cel mai simplu este să opreşti alarma şi să te culci la loc pentru încă o oră, când vei merge la birou. Şi aşa ai ratat încă o dimineaţă în care ai fi putut ieşi la alergat. Data viitoare poţi încerca aceste trucuri ca să te motivezi:

Aleargă cu un prieten

Aţi stabilit deja ora şi locul la care să vă întâlniţi şi e cam urât să dai înapoi. Dacă altceva nu te motivează, măcar respectul faţă de prietenul sau prietena cu care trebuie să te întâlneşti te va urni din loc.

Variază antrenamentul

Poate că te-ai plictisit să alergi mereu în acelaşi parc, la aceeaşi oră sau să faci aceeaşi încălzire. Atunci soluţia este foarte simplă: găseşte un traseu nou pe care să-l încerci, fă-ţi încălzirea în timp ce te îndrepţi spre acel loc sau de acasă. Mai mult, poţi încerca să alergi şi seara sau la o altă oră decât de obicei, dacă timpul îţi permite.

Ascultă muzică

Compune un playlist cu melodiile preferate care te fac să dansezi de fiecare dată. Ascultă-le pe cele mai ritmate şi când alergi. Muzica poate avea un impact pozitiv asupra ta, aşa că foloseşte-o pentru a face ceea ce îţi propui!

Foloseşte-te de tehnologie

Există multe aplicaţii pentru telefon care înregistrează ruta pe care alergi sau îţi pot calcula caloriile arse. Sau, dacă nu obişnuieşti să iei telefonul cu tine când mergi la jogging, apelează la un pedometru. Acesta poate măsura paşii pe care îi faci, distanţa parcursă, viteza medie şi îţi calculează şi câte calorii arzi.

Vizualizează rezultatul

Dacă alergi pentru a da jos din kilogramele nedorite, atunci te poate motiva şi imaginea de la sfârşitul antrenamentelor: unde vrei să ajungi, cât de mult vrei să slăbeşti şi cum vrei să arăţi? Imaginează-te aşa şi cu siguranţă asta te va motiva să te dai jos din pat şi să alergi.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton