Te-ai gândit vreodată că nuanțele din farfuria ta te fac să vrei să mănânci mai mult sau, dimpotrivă, să te saturi mai repede? Uite ce efecte are fiecare culoare.
Cercetătorii susțin că nuanțele din farfurie au un impact uriaș asupra apetitului tău, potrivit fitday.com. Numeroase reacții au loc în organismul tău în momentul în care privești mâncarea și în funcție de ce vezi, crește și producția de salivă și te pregătești să începi să mănânci.
Roșu
Roșul este o culoare energică și intensă, care crește tensiunea și stimulează apetitul, potrivit astronutrition.com. Acesta este și motivul pentru care multe restaurante au pereții vopsiți în roșu sau au fețe de masă în această nuanță.
Albastru
Albastrul are un efect de calmare și de încetinire a metabolismului. Este o nuanță care îți scade apetitul, așa că, dacă ești la dietă, pune mult albastru în bucătărie. Vei mânca mai puțin dacă servești alimentele de pe farfurii albastre.
Gri
Griul este o altă nuanță care te îndepărtează de mâncare. Este o culoare pe care ar trebui să o ai în jurul tău dacă încerci să slăbești, pentru că te va face să nu mai ai pofte nesănătoase. Griul te scapă și de anxietate și te face, astfel, să mănânci mai puțin.
Portocaliul te umple de energie și te motivează mai ales dacă vrei să te apuci de sport. Dacă vrei să te trezești binedispusă, de exemplu, cercetătorii îți recomandă să dormi în pijamale în această nuanță. Te va ajuta să te trezești mai repede. Fiind o culoare caldă, îți stimulează apetitul și te face să mănânci mai mult decât ai avea nevoie.
Galben
Aceleași efecte le are și galbenul, o culoare asociată cu fericirea. Creierul tău secretă mai multă serotonină, hormonul fericirii, atunci când vede această nuanță. Pentru că te face să fii mai optimistă, ești dornică să comanzi alimente care să te răsfețe și ai, astfel, tendința să mănânci mai mult.
Verdele este una dintre cele mai sănătoase culori și are efecte relaxante asupra ta. Este o nuanță potrivită pentru bucătărie, pentru că te face să fii mai organizată cu mesele și să iei gustări mai sănătoase. Oamenii consideră alimentele verzi foarte sănătoase și le mănâncă cu încredere.
Alb
Alimentele albe sunt consumate în exces, mai ales dacă sunt sub formă de gustări. Oamenii par să uite că și aceste produse au calorii și mănâncă excesiv de multe. Dacă ești la cură, stai departe de alb!