Rolul sistemului nostru imunitar este să lupte mereu cu infecțiile pentru a ne menține sănătos. O dată cu vârsta și sistemul nostru imunitar îmbătrânește, așa că orice răceală devine din ce în ce mai greu de combătut.
Cum poți să-ți ajuți imunitatea în sezonul rece
Fă-ți vaccinurile
Vaccinul antigripal (vaccinul contra gripei sezoniere), vaccinul pneumococic polizaharidic, vaccinul împotriva zonei Zoster și DiTe-ul (împotriva difteriei și tetanosului) sunt vaccinuri pe care trebuie să le facem la recomandarea medicului de familie pentru a-ți îmbunătăți imunitatea.
Fă sport
Mișcarea ajută producție de celule ale sistemului imunitar și scade inflamația din corp. Medicii recomandă cel puțin 150 de minute de mișcare în fiecare săptămână și cel puțin 2 sesiuni de ridicare greutăți pentru întărirea mușchilor.
Dormi
Lipsa somnului crește și întreține inflamația în corp ceea ce afectează sistemul imunitar. National Sleep Fundation recomandă 7 – 8 ore de somn pe noapte.
Mănâncă sănătos
Cel mai bun sfat pentru creșterea imunității pe care o să-l primești de la un doctor este să mănânci colorat. Fructele și legumele nu trebuie să-ți lipsească din dietă.
Elimină stresul
Ușor de zis, greu de făcut. Stresul afectează imunitatea, așa că încearcă să reduci nivelul de stres din viața ta.
Spală-te pe mâini
20 de secunde cu săpun sunt suficiente pentru a te spăla pe mâini. Neapărat se spală mâinile după ce folosești toaleta, după ce îți sufli nasul, după ce speli o rană sau după ce schimbi un scutec.
Sursa foto 123rf
Citește și Bomboane tropicale cu cocos care cresc imunitatea
Citește și Cum să-ți întărești imunitatea organismului în 10 zile