Cum şi din ce motive ne întoarcem în timp alimentaţia

.

Dulceţuri şi siropuri „de casă”

Dacă după anii 90, toată lumea abia aştepta aromele variate şi mirajul produselor din Occident, acum, românii aleg tot mai des dulceţuri, compoturi şi siropuri „de casă”, handmade sau de la mici producători locali.
Reţeta succesului par să fie ingredientele naturale, aromele demult uitate (sirop de brad, dulceaţă de cireşe amare, dulceaţă de trandafiri) şi reţetele pe care ni le amintim că le prepara bunica sau mama.

Fructe şi legume organice, de la ţară, fără hormoni

Fructele şi legumele modificate genetic au fost o adevărată mană cerească pentru industria alimentară. Alimentele arătau mai bine, creşteau uriaşe şi nu se stricau cu săptămânile.
Doar că lumea s-a săturat să mânânce roşii cu gust de carton, deşi superbe şi ferme, mere cu gust de plastic, deşi lucioase şi colorate, sau morocvi uriaşi, uşor de dat pe răzătoare, dar fără pic de gust.
Apetitul pentru produse organice, de la ţară, sau „netratate” şi ne modificate genetic a crescut în ultimii ani, dovadă fiind tot felul de mici producători şi magayine de profil, care comercializează astfel de produse „ca pe vremuri, 100% naturale”.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton