Cum să ai respirația proaspătă dimineața

.

Probabil mai rea decât alarma de la telefon este respirația de dimineață. Află de ce apare și ce poți face pentru a o evita.
Respirația urât mirositoare de dimineață apare pentru că, în timpul somnului, gura produce mai puțină salivă decât atunci când suntem treji.  Saliva este responsabilă pentru înlăturarea bacteriilor, iar atunci când este în cantități mici, microbii se răspândesc și apare respirația neplăcută. Există câteva metode care te vor reduce mirosul urât de dimineață.

Nu mânca ceapă sau usturoi

Ceapa și usturoiul se găsesc în numeroase feluri de mâncare, dar dacă vrei o respirație proaspătă, încearcă să le eviți. Cele două ingrediente conțin compuși sulfuroși, care sunt absorbiți de organism și eliminați când respirăm. Nu vei elimina mirosul nici cu pastă de dinți, nici cu gumă de mestecat, așa că cel mai bine este să le eviți.

Nu bea cafea sau alcool

Cafeaua și alcoolul usucă gura, reducând producția de salivă și creând mediul perfect pentru apariția și dezvoltarea bacteriilor. După o noapte albă, în care ai golit pahar după pahar, cel mai bine ar fi să te trezești singur, pentru că mirosul respirației tale va fi îngrozitor.

Spală-te pe dinți înainte de culcare

Spălatul pe dinți înainte de culcare este la fel de necesar ca cel de dimineață.  Pe lângă faptul că vor elimina excesul de mâncare din gură, vei mai elimina din bacteriile care au în plan să îți transforme respirația într-un gaz insuportabil.

Nu folosi apă de gură după fiecare periaj

Apa de gură este o sabie cu două tăișuri, când vine vorba de igiena orală. Îți face respirația să miroasă a mentă, dar în același timp îți usucă gura și știi, deja, ce se întâmplă în aceste condiții. Folosește-o doar dimineața, pentru că, astfel, producția de salivă nu va fi perturbată.

Încearcă oil pulling

Oil-pulling este o tehnică folosită în India, încă de acum 3.000 de ani, pentru o respirație proaspătă. Ia o lingură de ulei de nucă de cocos sau chiar și de floarea-soarelui și să îl plimbi în gură pentru 20 de minute. Studiile au arătat că atunci când microorganismele din gură intră în contact cu uleiul, se lipsesc de el și sunt eliminate odată cu acesta.

Nu dormi cu gura deschisă

Când dormi cu gura deschisă, ți se usucă gura, iar bacteriile se înmulțesc. Încearcă să respiri pe nas, pentru ca saliva care a mai rămas să își facă treaba și să înlăture bacteriile.
 
Spală-ți limba
 
Limba este, de asemenea, plină de bacterii care cauzează respirația urât mirositoare, așa că de câte ori te speli pe dinți, spală-ți și limba. Ai grijă, însă, să nu freci foarte tare, pentru că îți poți distruge papilele gustative.
 
 
 
 

    
Vedete din Romania Vedete internationale