Culturistele îşi sacrifică frumuseţea şi sănătatea

.

În imaginea alăturată nu este un bărbat travestit, nici un transexual. Este doar o femeie cu o pasiune aparte: culturismul. Muşchi puternici în loc de forme feminine…
… rotunjite, sâni aproape inexistenţi, figuri masculine, cu maxilare puternice, grăsime corporală zero. Asta vezi la femeile care participă la concursurile de culturism.

Ca toate sportivele, ele muncesc luni întregi pentru cele câteva minute petrecute în faţa juriului, această muncă însemnând exerciţii istovitoare şi o dietă foarte strictă. Dar spre deosebire de alte sportive culturistele nu urca pe scenă în formă maximă, ci complet epuizate, simpla încordare a muşchilor fiind un efort uriaş.

Ca toate sportivele, culturistele fac sacrificii. Dar pentru ele asta înseamnă mai mult decât a renunţa la o noapte în club. Culturistele renunţă la feminitate, uneori chiar şi la sănătate, iar pentru a-şi câştiga existenţa unele din ele sunt nevoite să facă niste compromisuri de care puţine femei ar fi capabile.

Culturismul feminin şi steroizii anabolizanţi

Culturismul feminin este unul din cele mai controversate sporturi. Adeversarii lui susţin că femeile nu pot căpăta prin metode naturale aspectul cerut în concursuri şi că ele sunt nevoite să-şi distrugă sănătatea pentru o medalie.

Ceea ce este adevărat. Pe bărbaţi, corpul îi ajută să acumuleze masă musculară, hormonii masculini jucand un rol important în acest proces. Desigur, şi ei au nevoie de o alimentaţie specială, de suplimente şi alte ajutoare, dar corpul le este un bun aliat.

Femeile din culturism trebuie să ajungă la o formă asemănătoare cu a bărbaţilor, pornind de la o bază mult mai slabă. Corpul feminin nu este făcut ca să acumuleze masă musculară, ci mai degrabă grăsime. Antrenamentul cu greutăţi şi alimentaţia specială nu sunt niciodată de ajuns, motiv pentru care sportivele sunt nevoite să apelele la ajutoare periculoase – steroizii.

Substanţe sintetice care imită hormonii umani, steroizii pot îmbunătăţi performanţele dar au şi efecte adverse foarte periculoase. Cei mai folosiţi sunt steroizii anabolizanţi, care imită hormonii masculini, în special testosteronul. Cu ajutorul lor, femeile pot să-şi dezvolte masa musculară aproape la fel de mult şi de repede ca şi bărbaţii.

„La nivel profesionist, se ştie că toata lumea ia chestii.  Odată ce ajungi la acest nivel problema este cine poate să facă rost de cel mai bun şi cel mai curat produs aşa încât să arate cel mai bine pe scenă.” Sunt cuvintele lui Brandi Akers, o sportivă americană care a acceptat să vorbească despre lumea culturismului feminin în documentarul HBO „Female Muscle”.

Află în pagina următoare cum îţi sacrifică sănătatea culturistele!

Page: 1 2 3

    
Vedete din Romania Vedete internationale