Cu ce simptome se confruntă persoanele infectate cu varianta Omicron

.

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 este tot mai des întâlnită la persoanele care ajung la spital cu simptome de COVID-19. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din București a dezvăluit cu ce se confruntă pacienții.

Au început să apară tot mai multe cazuri de infectare cu varianta Omicron, atrag atenția medicii. Dr. Simin Aysel Florescu a spus pentru News.ro că „în acest moment mai mult de jumătate din tulpinile celor internaţi sunt Omicron” și a explicat cu ce simptome se confruntă persoanele infectate.

Citește și: Whoopi Goldberg are COVID-19. Cum se simte actrița

Managerul Spitalului Universitar București, despre valul 5: „Este îngrijorător ce se întâmplă”

OMS, despre varianta Omicron: Apar tot mai multe dovezi că provoacă simptome mai ușoare

Giulia Anghelescu și familia sa, testați pozitiv pentru COVID-19

Cu ce simptome se confruntă persoanele infectate cu varianta Omicron

Ca şi manifestări simple de boală deocamdată majoritatea sunt forme simple, necomplicate, dar încep să apară şi celelalte uşor uşor. Nu e mare lucru diferit faţă de Delta, cel puţin deocamdată, doar faptul că mulţi sunt dintre cei care au fost vaccinaţi, vorbesc de călători, aceştia aveau obligativitatea de vaccinare şi au venit cu manifestări de infecţie de tract respirator superior, cu tuse, cu rinoree.

Mai puţin cu alte manifestări severe, ca o rinită, ca o rino-faringită clasică deocamdată, repet, la cei care sunt vaccinaţi, cei care călătoresc. Rămâne să vedem cum se vor manifesta la populaţia nevaccinată, aici este marea noastră problemă. La cei nevaccinaţi deocamdată nu avem o certitudine că formele grave sunt date de Omicron, a spus medicul.

Cei diagnosticaţi cu Omicron se pot confrunta cu transpiraţii abundente

Nu există o diferenţă semnificativă, este clar că este o variantă virală care se transmite foarte uşor, şi atunci persoanele active care interacţionează au şi probabilitatea cea mai mare de a se infecta. Asta e un lucru statistic, altfel oricine se poate infecta.

Se vorbeşte, de exemplu, că sunt mai multe transpiraţii abundente în cazul Omicron, dar nu cred că de aici se poate trage o concluzie, cred că sunt aceleaşi simptome şi că depinde de forma de boală. În formele uşoare simptomele sunt într-un fel, în momentul în care există complicaţii respiratorii, sunt altele. La cei care au forme uşor simptomatice stare generală uşor modificată, sub-febră sau febră, durere în gât, durere de cap, sunt lucruri care în general trec ca perioadă în 2-3 zile.

Dacă vorbim de formele medii, simptomele ţin mai mult timp, astenie fizică persistentă, stare generală modificată, febră, dureri de cap, durere de gât, dureri musculare cu un aspect pseudo-gripal, urmează formele severe dar deocamdată nu am avut, dar la formele severe ne aşteptăm să fie complicaţiile respiratorii, a explicat și Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din București.

Sursă foto: Shutterstock

Ultima modificare ianuarie 5, 2022 12:08 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale