CRISTINA CONSTANTINESCU – FILOSOFIA FITNESSULUI

.
Este una dintre cele mai titrate instructoare World Class, iar orele ei sunt mereu „fully booked“. De ce oare? Ce înseamnă un instructor de fitness bun?

Recunosc, am descoperit sportul târziu, dar și când s-a întâmplat, cu greu m-a mai dezlipit cineva de sala de gimnastică. Iar una dintre primele ore la care am participat în cadrul World Class a fost susținută de Cristina Constantinescu – dance – și n-a fost ușor deloc! Dar m-am simțit minunat. Meseria de instructor de fitness mi se pare una dintre cele mai solicitante, pentru că îmbină performanțele fizice cu cele psihologice. Trebuie să știi cum să intri în mintea „discipolului“, mai mult decât cum să-i „lucrezi“ mușchii.

cristina constantinescu 4

Cristina, ultimul interviu ți l-am luat în 2013. Ce-ai făcut în ultimii doi ani?

În 2013 am pășit cu adevărat în industria fitnessului internațional. Am fost invitată la convenții în Cehia, Polonia, Italia, Bulgaria, Rusia, Spania, am făcut ceea ce iubesc cel mai mult – să predau și să lucrez cu oameni din diferite colțuri ale lumii. Pe plan local, am intrat în echipa școlii de fitness Move On, unde predau cursurile de bază de aerobic și workshopuri de coregrafie (step și aerobic). La nivel de dezvoltare personală, am ales să urmez cursul de Pilates, un challenge pentru mine, fiind opusul a ceea ce am făcut până acum, însă am descoperit cât de mult contează în calitatea mea de instructor.

Derulezi și programe de coaching pentru instructori…

Mi-am dorit mereu să lucrez cu oamenii și, aici, partea de profesor se potrivește perfect. În 2014 am avut primul meu curs de Step coregrafic pentru instructori și atunci am realizat că a fi pedagog este parte din mine.

cristina constantinescu 3

Cum e totuși să instruiești alți instruc­tori?

Este și greu, și ușor. Provocările cu si-guranță că sunt mai mari, cei care vin au o bază foarte bună, lucrează în industrie, deci trebuie mereu să fii pregătit cu informații noi, cu răspunsuri, cu moduri diferite de abordare.

Care sunt obiectivele tale acum?

Recent, am fost la cursul Advanced Training Module pentru Body Combat – program Les Mills. Alte obiective sunt pe planul școlii de fitness Move On, participarea la convențiile de anul viitor, atât pe plan local, cât și internațional, și, nu în ultimul rând, World Class, locul în care, în fiecare zi mă bucur de satisfacția de a le oferi oamenilor o experiență frumoasă, energică.

cristina constantinescu

La World Class, clasele tale sunt me­reu „fully booked“. De ce crezi?

Mă consider un instructor destul de strict, îmi place să motivez oamenii, să-i ajut să-și depășească limitele, dar, în același timp, zâmbesc mereu și îi fac să simtă că, indiferent cât de greu ar fi, vor reuși mereu, iar eu le voi fi alături.

Care e programul tău într-o săptămână?

Programul meu cuprinde partea de clase, de luni până vineri. Este necesar să-mi fac timp pentru recuperare, iar aici intervin alimentația și somnul, care nu trebuie să lipsească. Weekendurile sunt fie active – cursuri, convenții –, fie diferite activități pe care le desfășor în cadrul World Class. Încerc să stau cât mai mult în aer liber, să călătoresc și să-mi petrec timpul cu prietenii și cu familia.

Credit foto: Vali Barbulescu

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton