De ce să alegi o cremă de protecție solară cu minerale în locul celei clasice

.

Loțiunile de protecție solară sunt de două tipuri – cu filtre de protecție chimice și cu filtre de protecție „fizice”. Cele pe care le vezi de obicei în magazine se regăsesc în prima categorie.

Loțiunile SPF chimice sunt făcute din ingrediente sintetice, care se abdorb în piele și care, la rândul lor, absorb razele ultraviolete dăunătoare și le transformă în căldură. La pol opus se află loțiunile minerale, care acționează precum o barieră fizică în calea soarelui.

Cremele de protecție solară cu minerale folosesc fie dioxid de titan, fie oxid de zinc, pentru a crea o peliculă protectoare la nivelul pielii, care blochează razele UV înainte ca acestea să ia contact cu pielea, după cum arată Women’s Health Magazine. Astfel, ele nu pot penetra pielea și nu pot provoca cancer de piele.

Spre deosebire de loțiunile SPF clasice, cele minerale au ingrediente destul de blânde, care au șanse mai mici să provoace iritații la nivelul pielii. Tocmai din acest motiv, ele sunt recomandate persoanelor care suferă de eczemă de specialiștii de la National Eczema Association. De asemenea, sunt potrivite și oamenilor care suferă de probleme dermatologice care se activează la căldură (cum ar fi rozaceea sau melasma).

Oricare tip de loțiune ai folosi, un lucru este sigur – trebuie să o folosești din plin, dacă îți dorești cu adevărat să aibă efect. Consensul dermatologic este că trebuie să folosești o cantitate de loțiune cât un pahar de shot de fiecare dată când o aplici pe corp, și cât o monedă când o aplici pe față. Mai mult, trebuie să te dai cu ea de fiecare dată când ieși din apă. Iar dacă ți se pare o idee bună să te dai cu loțiune abia când ajungi la plajă, mai gândește-te – efectul loțiunilor de plajă apare abia de la 20 de minute de la aplicare, potrivit doctorului Mraz Robinson.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton