Dr. Letiția Coriu, șefa secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Colțea, a povestit la Maratonul Informării despre cazul tragic în care o mamă și o fiică au murit amândouă de COVID-19 în același pat.
Un caz deosebit de trist rememorat de Letiția Coriu a fost cel al unei angajate a spitalului care nu se vaccinase și s-a infectat de la fiica ei.
„Am avut angajata spitalului, care avea doar obezitate, care nu s-a vaccinat şi care lucra la unul dintre compartimentele spitalului”, a spus Letiția Coriu, citată de Mediafax. „Sunt familii întregi care mor. Întâi s-a îmbolnăvit fata, de 37 de ani, am tras de ea cu tot ce s-a putut, dar a murit. Apoi a intrat pe acelaşi pat mama. Ventilate mecanic amândouă multe zile. A murit şi mama. Tot în perioadă de contagiozitate, tatăl practic nu a putut să le înmormânteze pe niciuna din ele, conform regulilor”.
Coriu a subliniat faptul că mulți dintre pacienții care ajung în spital în perioada aceasta sunt tineri. Mulți dintre ei sunt șoferi de 37-40 de ani, care nu poartă mască, nu ascultă sfatul medicilor și nu au timp să meargă la medicul de familie.
Citește și: Mesajul lui Raed Arafat: „Tratamentul contra COVID-19 e mai toxic decât orice vaccin”
Citește și: Raed Arafat: când estimează să scadă numărul de pacienți cu COVID-19 internați la ATI
Citește și: Expertul în sănătate Răzvan Cherecheș: luna decembrie ar putea aduce mai multe decese COVID-19
Citește și: O femeie s-a aruncat de la etajul șase al Spitalului Floreasca din Capitală
„Sunt persoane tinere care ne-au murit”, a explicat medicul, citat de Libertatea. „Foarte puţini oameni tineri au supravieţuit în acest val. Şi au supravieţuit cei care au avut voinţă puternică. Majoritatea oamenilor cu COVID au depresii severe. Am fost nevoiţi să chemăm psihiatrul de foarte multe ori şi deja avem obiceiul de a le da antidepresive de la început, pentru că altfel nu luptă, nu comunică cu kinetoterapeutul (…), nu au voinţă să treacă în ziua următoare, să stea pe burtă cu mască. Antivacciniştii majoritari care au venit la noi în secţie, neavând încredere în noi, nu acceptă masca, vor să plece acasă”.
Șeful secției de Terapie Intensivă de la Spitall Colțea a mai povestit despre cazul unui pacient tânăr, care suferea de obezitate și a insistat să fie trimis acasă: „A plecat de acolo cu 70% saturaţie, pentru că se baza pe un concentrator acasă. S-a întors la noi, cu intervenţii, cu plânsete, că este în salvare şi nu are unde să îl ducă. Şi la noi, culmea, după ce s-a văzut pus pe non-invaziv, a spus că el trebuie să plece, că nu mai suportă şi are dispozitivele la domiciliu, nu mai trebuie să stea în spital”.
Foto – 123rf.com
Ultima modificare noiembrie 8, 2021 4:16 pm