Autoritățile din China vin cu noi vești legate de un posibil tratament al noului coronavirus.
Potrivit unui anunț oficial al Guvernului din Shanghai, China, se recomandă tratarea virusului COVID-19 intravenos cu o cantitate mare de vitamina C.
Doza recomandată de specialiști variază în funcţie de gradul de severitate şi complicaţii, de la 50 la 200 de miligrame per greutatea corporală, pe zi, adică aproximativ de la 4,000 la 16,000 mg pentru un adult.
Dr. Atsuo Yanagisawa, medic şi expert în terapie intravenoasă, a menționat că este foarte importantă această metodă specifică de administrare (intravenos), deoarece efectele vitaminei C sunt cel puţin de zece ori mai puternice decât dacă este administrată pe cale orală. În plus, conform specialistului, administrarea intravenoasă este cea mai sigură şi eficientă metodă antivirală.
”Pe data de 20 februarie 2020, alţi patru pacienţi cu pneumonie coronavirală severă şi-au revenit la spitalul din Tongji. Dozele crescute de vitamina C care au fost administrate au venit cu rezultate bune. Credem că pentru pacienţii în stare critică, cu pneumonie severă, tratamentul cu vitamina C trebuie iniţiat cât mai repede. În urma administrării s-au putut observa efecte antioxidante, reducerea răspunsului inflamatoriu şi îmbunătăţirea funcţiei endoteliale. Numeroase studii au arătat că dozele de vitamina C au legătură cu efectul tratamentului. Dozele crescute de vitamina C nu îmbunătăţesc doar nivelul antiviral, ci previn şi tratează afecţiunile acute ale plămânilor şi bolile respiratorii acute”, se arată într-un comunicat oficial emis de Spitalul Universităţii Xi’an Jiaotong.
Până acum, cel puţin trei studii în privinţa administrării vitaminei C intravenos. Dr. Richard Z. Cheng, specialist fizician, a lucrat îndeaproape cu serviciile medicale şi autorităţile guvernamentale din China şi încurajează tot mai multe spitale din China să implementeze terapia cu vitamina C în cantităţi mari, atât pe cale orală, cât şi doze administrate intravenos, pentru a preveni infecţia cu COVID-19.
Deşi s-a făcut comunicarea oficială, metoda nu a fost confirmată încă.Citește și Coronavirus: Efectul pozitiv, neașteptat, al virusului ucigaș