Communication Shutdown- campania globala de sensibilizare asupra autismului şi de donaţii pentru organizatii de autism din întreaga lume.
AUTISM ROMANIA alături de alte 40 de organizaţii din întreaga lume, au lansat la 1 octombrie 2010 campania globală de sensibilizare asupra autismului şi de donaţii-Communication Shutdown- , provocându-le pe cele 4,5 milioane de utilizatori ai reţelelor sociale să stopeze comunicarea o singura zi, pe 1 noiembrie 2010.
Campania Communication Shutdown îi încurajează pe utilizatorii din Romania de Facebook şi Twitter, dar nu numai, să faca o donaţie şi să primească astfel un simbol-CHAPP-ce va arăta sprijinul lor pentru cei ce sufera de autims şi intenţia de stopa comunicarea pe aceste reţele pe 1 Noiembrie 2010.
Comunicarea socială este una dintre cele mai mari dificultăţi pentru persoanele cu autism , iar prin blocarea comunicării pe aceste reţele pe 1 Noiembrie oamenii îţi vor face idee despre cum traiesc persoanele cu autism. Pentru o donaţie de 5 euro, CHAPP se va conecta cu contul utilizatorilor Facebook şi Twitter şi va plasa un semn de shutdown peste fotografia acestuia. Donatiile pot fi facute prin sistemul Pay Pal, cel mai sigur serviciu de plata si donatii online din lume, accesand : communicationshutdown.org
AUTISM ROMANIA este organizaţia membră a Autism Europe implicată în campanie pentru România. Ne bazăm pe sprijinul personalităţilor şi vedetelor din ţară în acest demers. Pâna la această dată au raspuns apelului nostru Formaţia VUNK, HI-Q ,Luna Amara, Gianina Cornodan, Daniela Nane, Cristina Èšopescu,Anca Petrescu, Monica Anghel, Dragos Bucur, Bogdan Miu, George Zafiu, George Dumitrescu şi celebrii blogeri Cristian Manafu şi Chinezu. La nivel global, ii amintim pe: Steven Segal, Dr Temple Grandin, Miranda Kerr, Fran Drescher etc.
Donaţiile făcute români, vor merge la AUTISM ROMANIA, care va folosi fondurile strînse pentru deschiderea primului Centru multifuncţional pentru tineri şi tineri adulţi cu autism, a caror situaţie în acest moment este dramatica în toată ţara, datorită lipsei serviciilor de sprijin specializat.
„Pentru majoritatea dintre noi, cei tipici, comunicarea şi relaţionarea socială nu prezintă probleme, vine de la sine, în mod natural. Persoanele ce au autism, chiar cele cu coeficienţă de inteligenţă normal sau superior, pot avea dificultăţi în a comunica cu ceilalţi şi de a întelege situaţiile şi regulile sociale. Din acest motiv pot fi marginalizaţi şi izolaţi, situaţie care are efecte dramatice asupra sănătăţii psihice a lor, dar şi a familiilor acestora.” Liuba Iacoblev,Preşedinte AUTISM ROMANIA Fiţi alături de persoanele cu autism din România!
Informaţii complete despre campanie pot fi găsite accesând: https://communicationshutdown.org/?view=media-centre