Cele mai ciudate motive pentru care nu poţi slăbi

.

Ai mare grijă ce alimente consumi, faci exerciţii regulat şi totuşi nu reuşeşti să scapi de burtică sau de aripioare, iar cântarul parcă se încăpăţânează să-ţi arate mereu acelaşi număr de kilograme. Află care sunt cele mai ciudate motive pentru care nu poţi slăbi!

Admiri celebrităţile slabe

Cine nu şi-ar dori să arate aşa bine ca ele? Ei bine, psihologii spun că dacă te înconjori cu un ideal şi nu cu o realitate – femei din reviste versus femei normale – reuşeşti foarte greu să-ţi atingi obiectivele, iar până la urmă te vei da bătută pentru că nu poţi arăta ca ele.

Faci prea multe lucruri în acelaşi timp

Se pare că dacă te aglomerezi cu prea multe activităţi şi dacă încerci să faci mai multe lucruri în acelaşi timp, în loc să le termini pe rând, îţi pierzi abilitatea să te controlezi în preajma mâncării, arată un studio de la universitatea Emory din Statele Unite. Creierul trebuie să aloce resurse pentru fiecare acţiune pe care o faci. Dacă îl ţii într-un ciclu permanent de start-stop, nu vei mai lua cele mai bune decizii în privinţa consumului de alimente.

Plăteşti cu cardul în loc să plăteşti numerar

Atunci când plăteşti cumpărăturile – aici fiind vorba de produse alimentare – nu realizezi cât de mult cheltuieşti, de fapt. Atunci când plăteşti numerar, nu-ţi vine să mai iei toate produsele junk-food din magazin, ştiind că suma este limitată. Poate că nu faci cumpărături atât de des, însă este important să plăteşti cash, decât cu cardul: un detaliu atât de mic poate face diferenţa.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton