Când ești la dietă sau pur și simplu vrei să mănânci sănătos e foarte greu să te abții de la îmbietoarele chipsuri crocante, cu gust sărat ori cu diverse arome. Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de periculoase pentru sănătate și siluetă.
Te ajutăm noi cu o rețetă care vă va satisface pofta de chipsuri și sănătos pentru organism. Aceste chipsurile sunt făcute din broccoli. Sunt delicioase și îți vor compensa dorința de consuma nesănătosul aliment.
Este binecunoscut faptul că broccoli face parte din categoria superalimentelor. Oamneii de știință au arătat chiar că are proprietăți anticancerigene și este un antibiotic natural. Potrivit studiului realizat la Școala de Medicină John Hopkins efectele acestei legume sunt similare cu ale unui antibiotic, în special la infecțiile stomacale și în cazul tumorilor. S-a mai arătat, de asemenea, că ajută la detoxifierea plămânilor.
Alte proprietăți pe care le are broccoli
Scade colesterolul
Detoxifiază organismul
Ajută la fixarea vitaminei D
Are efecte antiinflamatorii
Este un puternic antioxidant
Protejează organismul de radicalii liberi
Îmbunătățește sănătatea oaselor
Îmbunătățește digestia
Acționează ca un scut împotriva bolilor cronice
Conține și vitaminele B1, B2, B3, B6, fier, magneziu, potasiu, zinc, și multe fibre.
Broccoli este cu siguranță o parte importantă a unui regim de viață sănătos, dar devine o adevărată provcare atunci când trebuie gătit. La cuptor, sotat, piure sau supă-cremă sunt modurile în care este gătit de majoritatea dintre noi.
Există însă o rețetă absolut delicioasă, care poate satisface și pofta de chipsuri. Este vorba despre chipsurile din broccoli.
Rețeta de chipsuri de broccoli
Timp de preparare – 5 minute
La cuptor – 25 minute
Timp total – 30 minute
Număr de porții – 2-3
Ingrediente
O bucată de broccoli, spălat și uscat
O linguriță de ulei extravirgin
Sare și piper după gust
Cum se prepară
Încălzește cuptorul la 230 de grade
Taie bucata de broccoli în felii subțiri, la fel cum se taie chipsurile, și pune bucățile într-un bol mare
Toarnă ulei de măsline peste broccoli și pune sare și piper, după care amestecă bine
Transferă bucățile de broccoli pe o hârtie de copt, astfel încât să formeze un strat uniform. Da la cuptor pentru 25 de minute până când broccoli devine crocant: ai mare grijă însă, să nu se ardă.
Foto: 123rf.com
Ultima modificare ianuarie 27, 2016 5:04 pm