Ceaiuri pentru infecție urinară

.

Vezi ce ceaiuri diuretice trebuie să bei dacă ai făcut o infecție urinară, sau ce ceaiuri pentru rinichi sunt bune în caz de infecții.

Ceai diuretic pentru rinichi

Rinichii pot suferi din mai multe motive, de la infecții urinare care au ajuns să se extindă, până la pietre/calculi renali și insuficiență renală.

Dacă suferi de afecțiuni relativ ușoare ale rinichilor și nu iei vreun tratament care să îți interzică (sau să interacționeze cu) remediile naturale, încearcă aceste rețete de ceaiuri din plante pentru rinichi.

Ceai de splinuță, păpădie și coada calului

Splinuța (Solidago) este o plantă folosită din timpuri străvechi pentru afecțiunile tractului urinar, de la ”dureri de șale”, iradiate din zona rinichilor, la ”răceală la rinichi”, toate cunoscute acum sub numele de ITU (infecție a tractului urinar), sau, respectiv, litiază renală (pietre la rinichi).

Splinuța conține un amestec de ingrediente naturale antiinflamatoare și calmante, care ajută la reducerea durerii cauzate de infecții sau calculi renali și infecții ale tractului urinar.

Ceaiul de coada calului este cunoscut pentru calmarea durerilor în caz de ITU, datorită capacității sale de a ”strânge” țesutul inflamat cu ajutorul substanțelor astringente din taninurile sale.

În plus, elimină toxinele și spală bacteriile din tractul urinar, alături de păpădie, care acționează ca diuretic, creascând cantitatea de urină și filtrând substanțele nocive din organism.

Ai nevoie de 1 linguriță de splinuță uscată de la plafar, o lingură de ceai de coada calului și o linguriță de păpădie uscată, la 250 ml apă fiartă. Lasă să infuzeze circa 10 minute, apoi strecoară și servește cu miere după gust.

Ceaiuri diuretice pentru infecții urinare

Infecțiile urinare apar atunci când unul sau mai multe tipuri de bacterii se înmulțesc în ”instalația de țevi” a organismului, cea care elimină toxinele și substanțele nefolositoare din organism prin urină (rinichi, uretere, vezică urinară).

Pe lângă tratamentele cu antibiotice sau antiinflamatoare prescrise de medic, puteți încerca să ”spălați” bacteriile și să reduceți inflamația cu remedii naturale, din plante, sub formă de ceai diuretic și antiinflamator.

Ceai de mentă, ghimbir, fructe de ienupăr și strugurii-ursului

Menta și ghimbirul ajută la alcalinizarea urinei (urina devine mai puțin acidă și bacteriile nu se mai pot înmulți la fel de mult) și la reducerea senzației de arsură și iritație care vine odată cu o infecție a tractului urinar (urina acidă arde țesuturile deja inflamate de infecție).

Fructele de ienupăr acționează ca un diuretic puternic, stimulând rinichii și vezica urinară să producă mai multă urină și să spele infecția și toxinele care irită țesuturile.

În plus, ghimbirul acționează și ca un antiinflamator.

Strugurii-ursului (uva ursi) sunt o altă plantă folosită din vremuri străvechi pentru infecțiile urinare. Are efect antiinflamator și reduce durerea la urinare.

Ultima modificare aprilie 8, 2022 3:09 pm

Page: 1 2

    
Vedete din Romania Vedete internationale