Ceaiuri pentru ficat

.

Ceai hepatic cu rădăcină de păpădie

Un alt tonic hepatic foarte eficient și cunoscut, disponibil la orice plafar și chiar în unele supermarketuri este ceaiul de rădăcină de păpădie. Acesta curăță ficatul și înlătură acele substanțe care duc la insuficiență hepatică. Adaugă păpădie în ceaiurile tale din plante de-a lungul anului și vei asigura o funcționare optimă a ficatului tău.

Ceai de alfalfa (lucernă)

Lucerna este una dintre cele mai puternice și la modă plante pentru amestecurile de ceai. Ea reumple ficatul cu vitaminele și mineralele pe care le-a consumat, de aceea ceaiul de alfalfa este recomandat după boli, perioade lungi de sedentarism, sau pentru când te simți moleșit fără motiv.

Ceai chinezesc Donq Quai

Această plantă din China este folosită de secole în amestecuri pentru boli hepatice și ceaiuri pentru ficat gras. Ceaiul Donq Quai ajută ficatul să se curețe de toxine și, ca bonus, îți curăță energetic organismul, eliminând energiile negative și eliberând forța vitală stagnantă.

Rețetă de ceai pentru ficat gras

Aceste plante sunt folosite în amestecuri de ceaiuri hepatice regeneratoare pentru că împreună sunt mai puternice decât ceaiurile pentru ficat dintr-un singur ingredient. Vezi rețeta de ceai cu aceste plante care au efect benefic asupra funcțiilor hepatice:

  • 2 părți rădăcină de păpădie
  • 1 parte armurariu
  • 1 parte ghimbir, carob, verbină sau altă plantă aromatică pe gustul tău

Amestecă bine plantele hepatice și adaugă 1 linguriță cu vârf la o ceașcă de 250 ml apă fiartă. Lasă ceaiul pentru ficat să infuzeze circa 8 minute, apoi strecoară și consumă cald. Acest ceai pentru ficat gras se poate consuma timp de câteva zile la rând în fiecare lună, ca tonic hepatic și ceai regenerator pentru celulele ficatului.

Sursa foto femeie bea ceai bun pentru ficat: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton