Ceaiurile de detoxifiere sunt foarte bune, mai ales acum, în sezonul estival, când toată lumea mănâncă nesănătos la terase, consumă alcool și alte toxine. Vezi ce ceaiuri detoxifiante să bei ca să scapi de chimicale.
Ceai detoxifiant cu frunze de nuc
Frunzele de nuc se culeg în luna iunie pentru efecte benefice maxime și detoxifiere completă. Pe lângă ceiuri detoxifiante, frunzele de nuc sunt recomandate în tratarea infecțiilor fungic eși bacteriene, inflamații la nivelul pielii, acnee și inflamații ale tractului digestiv. Ele au un conținut mare de iod, ceea ce le conferă aceste efecte antimicrobiene.
Ceai detoxifiant cu lemn dulce, ghimbir și piper
Un amestec de lemn dulce, cardamom, ghimbir și piper negru poate face minuni în organismul plin de toxine. Nu numai că aceste plante accelerează metabolismul, dar ele curăță intestinele, detoxifică ficatul și ajută rinichii să funcționeze normal. Lemnul dulce este celebru pentru proprietățile antiseptice, în timp ce ghimbirul ajută organismul să se curețe de toxine, iar cardamomul curăță intensiv ficatul și bila.
Ceaiuri de detoxifiere de dimineață și seară
Dacă ceaiurile detox obișnuite nu vă încântă, puteți încerca o combinație de ceaiuri diferite.
Dimineața se poate înlocui cafeaua cu ceai mate și guarana. Ceaiul de yerba mate conține cofeină, dar și antioxidanți, amino acizi, vitamine și minerale. Guarana este un cunoscut stimulent și energizant natural din Amazonia, pe care luptătorii îl luau înainte de o luptă grea.
Seara se poate consuma un ceai cu proprietăți relaxante și detoxifiante, cum ar fi un amestec de ceai de lavandă, mentă și ghimbir cu miere.
Ceai detoxifiant cu rooibos, păpădie și sarsaparilla
Dacă despre ceaiul roșu rooibos știm că este energizant și că ajută ficatul să se regenereze rapid, păpădia curăță întreg organismul de toxine și te ajută să scapi de aglomerările din intestine, sarsaparilla este un bun diuretic.
Această plantă cunoscută în America Latină are proprietăți antiinflamatoare și conține saponine, care acționează ca un diuretic, deci ajută detoxifierea rinichilor.
Ceai de detoxifiere cu ginseng, crizantemă, scorțișoară, cuișoare și rubarbă
Acest ceai aromat și plin de antioxidanți ajută la curățarea ficatului și intestinelor de substanțele toxice din alimentele procesate.
Crizantema sprijină funcțiile hepatice, elimină toxinele și face ochii mai frumoși. Calmează și elimină efectele nocive ale stresului zilnic, reglează nivelul colesterolului și reduce tensiune arterială.
Ceai de detoxifiere cu fenicul
Feniculul este destul de puțin folosit în România, deoarece puțini oameni îi cunosc proprietățile benefice pentru organism.
Ceaiul detoxifiant de fenicul accelerează metabolismul, reduce durerea și inflamațiile și aduce un aport mare de vitamina C, care este un puternic antioxidant.
Ceaiul de fenicul este un bun sprijin și pentru sistemul imunitar, deoarece conține multă vitamina c și are proprietăți antibacteriene.
Ceai de detoxifiere cu strugurii ursului
Folosită adesea pentru infecțiile tractului urinar, strugurii ursului este o plantă cu proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, dar ajută și în caz de artrită, diabet sau chiar gonoree.
Ceaiul detoxifiant de strugurii ursului curăță rinichii și vezica urinară de toxine, bacterii și alte impurități, fiind folositor chiar și în caz de nisip sau calculi renali (pietre la rinichi). Singura contraindicație a acestui ceai detoxifiant este că femeile gravide și care alăptează nu au voie să-l consume.
Sursa foto femeie bea ceai detoxifiant: Shutterstock
Ultima modificare decembrie 3, 2020 2:07 pm