Ceaiuri pe care să le bei la menstruaţie. Cum le prepari şi la ce ajută

.

Durerile menstruale, tulburările menstruale sau durerile din zona sânilor nu sunt străine nici unei femei. Necunoscute sunt ceaiurile din plante, la îndemâna tuturor, care ne ajută să ne facem viaţa mai uşoară.
Există probleme de sănătate cu care femeile se confruntă lună de lună, dar şi afecţiuni sau un disconfort care apare din când în când. Nu trebuie să suferim din cauza lor în tăcere, de parcă nu ar fi nimic de făcut. Ceaiurile şi băile prezentate în continuare te ajută să scapi de aceste probleme fără mari bătăi de cap.

Infuzie din petale de trandafir

Ce este?
Petalele de trandafir conţin uleiuri eterice care ajută la echilibrarea sistemului hormonal şi au un efect relaxant.
Cum se prepară?
Se pun într-o cană 1-2 linguriţe de petale de trandafir şi se toarnă deasupra apă clocotită. Se lasă acoperit 5 minute, se strecoară şi se bea.
La ce ajută?
Acest ceai este foarte eficient în cazul dereglărilor menstruale. Are un efect benefic asupra organismului şi înlătură simptomele neplăcute.

Infuzie din seminţe de chimen

Ce este?
Seminţele de chimen sunt un adevărat izvor de sănătate. Acestea conţin uleiuri eterice care alungă crampele şi ajută la relaxare. Efectul lor este asemănător cu cel al mentei şi muşeţelului.
Cum se prepară?
Seminţele de chimen se pisează şi se pun două linguriţe la o cană cu apă fierbinte. Se lasă acoperit 10 minute, se strecoară şi se bea.
La ce ajută?
Dacă ai dureri menstruale, bea ceaiul imediat ce simţi un uşor disconfort. Poţi bea două căni de ceai de chimen pe zi, dintre care una înainte de culcare.

Băi cu flori de fân

Ce sunt?
Sunt un amestec din flori, seminţe, frunze şi codiţe de plante care cresc prin fâneţe.
Cum se prepară?
Peste 300-500 g de plante se toarnă 5 litri de apă rece şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară şi se adaugă la apa din cadă, care trebuie să aibă 37-38 de grade. Stai în cadă 10 minute, apoi mergi la culcare şi dormi învelită.
La ce ajută?
Înlătură o multitudine din simptomele care apar în perioada menopauzei şi restabilesc echilibrul organismului.

Salvia

Ce este?
Are un gust puternic aromat şi e bogată în uleiuri volatile care îi conferă multitudinea de calităţi terapeutice.
Cum se prepară?
Salvia se găseşte la Plafar şi se consumă câte o jumătate de linguriţă de patru ori pe zi, înainte de masă, timp de o lună.
La ce ajută?
Echilibrează nivelul hormonilor din organism, stimulând buna funcţionare a glandelor endocrine. Are efecte benefice în cazul ciclului menstrual abundent sau dureros. De asemenea, înlătură bufeurile şi transpiraţia excesivă, simptome care apar în cazul menopauzei.

Băi cu ceai de coada şoricelului

Ce sunt?
Coada şoricelului e o plantă care alungă durerile şi reduce inflamaţiile.
Cum se prepară?
Peste 75 g de coada soricelului se toarnă un litru de apă fierbinte şi se lasă acoperit 20 de minute. Se strecoară şi se adaugă în apa din cadă. Stai zece minute în apa la o temperatură de 35-37 de grade, după aceea intră direct în pat.
La ce ajută?
Dureri puternice în zona pântecelui, a sânilor sau a mijlocului.
Foto: Shutterstock

Ultima modificare octombrie 22, 2020 12:33 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale