Ce zone ale corpului să masezi ca să slăbești

.
Nu doar dietele te ajută să slăbești, ci și masajul. Vezi care sunt zonele pe care ar trebui să te concentrezi, ca să scapi de kilogramele în plus.

Presopunctura este o tehnologie medicală complexă, folosită de mii de ani pentru tratarea unor probleme de sănătate. Se bazează pe ideea că fiecare organ este legat de unele puncte pe de corp, iar dacă vrei să îmbunătățești funcționarea lui, trebuie să masezi zona respectivă. În același mod, dacă vrei să slăbești, trebuie să te concentrezi pe punctele care te ajută să topești grăsimea. În imaginea de mai jos vezi unde se află fiecare punct pe care trebuie să îl masezi, pentru a avea o siluetă perfectă.

puncte sa masezi

Masează-ți urechea

Dacă îți masezi urechea, îți accelerezi metabolismul și slăbești. Este indicat să o faci timp de trei minute, de trei ori pe zi, folosind degetul mare. Vei observa, după această tehnică, că ai mai multă energie, potrivit cuisineandhealth.com. În plus, vei scăpa de senzațiile neplăcute de brațe și picioare obosite.

Masează-ți punctul dintre buză și nas

Următorul punct important pentru slăbit este localizat între nas și buza superioară. Este necesar să îl stimulezi de două ori pe zi, câte 5 minute. Astfel vei controla foamea și nervozitatea care te face să mănânci mai mult decât ai nevoie. Fă acest exercițiu mai ales dacă obișnuiești să mănânci mult când ești stresată.

Masează-ți antebrațul

Un punct cheie al organismului tău este situat pe antebraț, un pic mai jos de cot. De câte ori îl vei masa, îți vei regla temperatura corpului și îți vei îmbunătăți tranzitul intestinal. Este indicat să îl stimulezi de 2-3 ori pe zi.

Citește și: Cum slăbești în funcție de tipul siluetei tale

Masează-ți piciorul

Ultimul punct important este situat pe picior, chiar sub genunchi. Când îl masezi, nu doar că îți vei îmbunătăți digestia, ci vei scăpa de inflamația din organism. Chinezii îl numesc punctul longevității, pentru că te protejează de sute de boli. Trebuie să îl masezi de nouă ori, în sensul acelor de ceasornic, dar nu o face înainte de culcare, pentru că poate cauza insomnie.

Beneficiile presopuncturii

Presopunctura are numeroase beneficii, așa că poți face ca aceste exerciții să devină obiceiuri zilnice. Pentru că te scapă de tensiunea musculară și ajută circulația sângelui, te ajută să te vindeci mai repede, dacă suferi de boli cronice. Aceste tehnici de masaj te scapă de durere și te ajută să te relaxezi, dacă ești stresată.

Sursa foto: 123rf.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton