John Losey, cercetator la o universitate a descoperit ca 45% dintre omizile pe care le hranea cu polen de porumb GM au murit in mod neasteptat. Munca lui a fost denigrata. Iar exemplele ar putea sa continue! Cert e ca genele mutante nu pot fi perfect controlate.
Ca dovada: au aparut in mod spontan superburuienile, plante care s-au adaptat ierbiciudului Round up si nu mai mor. Ca urmare, fermierii trebuie sa stropeasca tot mai mult, si cu substante din ce in ce mai toxice! Si ca ingrijorarea ta sa fie deplina, „micii dumnezei” care fac experiente in laboratoare constata neputinciosi cum anumite gene le scapa de sub control si incep sa se combine in mod aleator!
Pacaleala cantitatii
„Biotehnologia va rezolva problema foametei mondiale” este sloganul cu care ingineria genetica si-a impus existenta si experientele. Daca ar fi asa, ne-am gandi ca merita, nu? Creste productivitatea, avem mai multa hrana, nu va mai fi foamete pentru generatiile viitoare. Din pacate, e fals! Specialisti in economie arata ca cei 800 de milioane de oameni care sufera de foame LA ORA ACTUALA in lume sunt in situatia aceasta nu din cauza ca hrana e prea putina, ci pentru ca nu au acces la ea!
Cu ce il incalzeste pe saracul din Brazilia ca in SUA e supraproductie de porumb? La el oricum n-o sa ajunga niciodata… In timp ce oameni de stiinta, precum Janet Cotter, cercetator in cadrul Departamentului de Stiinta Greenpeace International afirma cu tarie: „Ingineria genetica este o tehnologie inutila, nedorita si care ne contamineaza mediul, ameninta biodiversitatea si prezinta riscuri inacceptabile pentru sanatatea noastra.”
„Adevarul” afirma ca Romania este cel mai mare cultivator de organisme transgenice din Europa. Iar de curand s-a autorizat si cultivarea porumbului modificat genetic produs de firma Monsanto. Daca ti s-a mai intamplat sa vezi pe cate o eticheta „Garantam ca soia din acest produs nu a fost modificata genetic” este din dorinta producatorului de a-si face reclama. Oarecum ironic, din moment ce se stie deja ca la noi soia GM a scapat de sub control si nici nu se mai poate spune care are si care nu are gene „altfel”.
In Romania exista o legislatie care prevede etichetarea produselor modificate genetic. Insa… nimeni n-o respecta! A vazut cineva vreo eticheta pe care sa scrie „Acest produs contine plante modificate genetic”? Ce ne ramane de facut? Sa aflam, sa cercetam, sa imprastiem vestea, sa luam atitudine. Pana nu e prea tarziu.
Fa-ti timp si urmareste cu atentie filmul de la link-ul de mai jos. Te va pune pe ganduri. De fapt, e mai mult decat ingrijorator! „Copii nostri nu sunt sobolani de laborator” – sau depinde de noi sa nu mai fie…