După o zi grea, berea poate fi alternativa sănătoasă cu care poți încheia masa de seară. Cum ar fi să afli că berea nu numai că este gustoasă, este nutritivă și extrem de sănătoasă?
Un studiu făcut la Universitatea din Oregon de către Institutul Linus Pauling a studiat isomerizarea – un proces chimic complex ce are loc în timpul fabricării berii (substanța humulonă se transformă în izohumulonă și xanthohumol).
Xanthohumolul are numeroase beneficii:
- poate înlocui cu succes estrogenul în tratamentele din timpul menopauzei
- previne cancerul
- inhibă creșterile tumorale
- influențează metabolismul glucidelor și a lipidelor
- crește metabolismul în intestine și ficat
Efectele pozitive ale consumului zilnic de bere
Consumul moderat de bere este asociat cu scăderea incidenței bolilor cardiovasculare. Din punct de vedere nutritiv, berea conține mai multe proteine și vitamina B decât vinul.
Cercetătorii de la University of Texas Southwestern Medical Center au concluzionat că berea are numeroase beneficii nutriționale.
Berea conține vitamine esențiale: vitamina B3, B1, B2, B6 și B12, minerale: magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, mangan, cadmiu și seleniu. Berea mai conține și polifenoli și fitochimicale.
Infarctul poate fi prevenit cu ajutorul berii. Aceasta previne depunerea de placă pe vasele de sânge (arteroscleroza). În plus berea crește colesterolul bun . O bere pe zi și vasele tale de sânge îți vor mulțumi.
Consumul moderat de o bere pe zi poate subția sângele, asemenea aspirinei, astfel oxigenarea se face mult mai eficient.
Citește și Berea, o poveste de mii de ani. Tu ştii când şi cum a apărut?
Citește și Berea, o băutură modernă, savurată pe toate meridianele
Sursa foto 123rf