Simţi des că te “strânge” stomacul? Ai arsuri puternice şi dureri de burtă după fiecare masă? Poate că suferi de gastrită sau ulcer şi consumi alimente interzise pentru afecţiunea ta. Vezi ce să NU mănânci dacă ai gastrită sau ulcer gastric. Top 5 alimente interzise.Produsele lactate fac rău unui stomac bolnavUnii oameni cred că un pahar de lapte (laptele este bazic, opusul acidului) poate face minuni în cazul unei acidităţi crescute în stomac. Din păcate, laptele face mai mult rău unui ulcer gastric. Tocmai pentru că este bazic, laptele în stomac te face să produci şi mai mult acid, ceea ce înrăutăţeşte criza de crampe şi starea de rău.Cafeaua stimulează producerea de sucuri gastriceDeşi cafeaua ne trezeşte şi ne ajută celulele nervoase să funcţioneze la viteză maximă, din păcate, cafeaua ne şi creşte aciditatea din stomac.Dacă mai adaugi şi puţin lapte în cafeaua de dimineaţă, deja trebuie să te aştepţi la arsuri serioase. Şi nu te gândi că o cafea decofeinizată te scapă de durerile asociate cu ulcerul gastric şi gastrita. Studiile au arătat că. indiferent de tipul de cafea consumat, ea face foarte rău suferinzilor de ulcer şi gastrită.Ceaiul (ceai negru, ceai verde, ceai alb)Frunzele de ceai sunt un alt stimulent puternic al digestiei, tocmai prin stimularea secreţiei de aciduri din sucul gastric.Deşi nu pare o idee bună, studii recente au arătat că adăugarea de frişcă şi zahăr sau miere în ceaiurile tari scade efectul nociv asupra pacienţilor cu ulcer gastric sau gastrită.Citeşte mai departe şi vezi ce alte alimente îţi fac rău dacă ai ulcer sau gastrită şi ce mâncăruri trebuie să eviţi dacă suferi de aceste boli, pe pagina următoare! Alcoolul nu "curăţă" stomacul de acid, ci dimpotrivăPoate că nu este vreo surpriză, dar alcoolul stimulează secreţia de acid în stomac şi agravează gastritele şi ulcerul gastric. Dacă suferiţi de orice fel de dereglare a acidităţii din stomac, cel mai bun lucru este să evitaţi consumul de alcool sub orice formă.Mâncarea picantă sau prea condimentată creşte aciditatea din stomacCondimentele picante, Cum ar fi ardeiul iute cayenne, pudra de chili, usturoiul, piperul de orice fel sau alte tipuri de amestecuri iuţi şi cu arome înţepătoare cresc aciditatea şi agravează ulcerul şi gastrita. Cel mai bine este să le evitaţi dacă suferiţi de astfel de afecţiuni ale stomacului.Sursa foto: Shutterstock