Concediul echivalează, de obicei, cu renunţarea la dieta sau la alimentaţia echilibrată, nu o dată întâmplându-se să ne întoarcem din vacanţă cu câteva kilograme în plus.
Pentru a nu avea surprize neplăcute în ceea ce priveşte greutatea, antrenoarea de fitness Cori Grămescu ne recomandă câteva alimente şi feluri de mâncare pe care să le abordăm în concediu, fără teama de a avea probleme cu silueta.
Astfel, pentru micul dejun este indicat să mâncăm o omletă şi salată, cereale integrale şi câteva fructe uscate sau un bol de fructe proaspete.
La prânz, putem alege o salată consistentă, cu piept de pui la grătar şi o supă de legume.
Seara, putem opta pentru legume la grătar sau fierte (broccoli, fasole păstăi, mazăre, spanac, conopidă etc) cu peşte, muşchi de vită sau friptură de curcan.
O mare importanţă în toată această schemă o reprezintă hidratarea. Este recomandat să bem multă apă, ceaiuri reci neîndulcite şi limonadă cu puţină miere, la care putem adăuga câteva frunze de mentă. Nu este recomandat să exagerăm cu fresh-urile de fructe, pentru că au un conţinut ridicat de fructoză.
Un lucru pe care ar trebui să-l tăiem de pe listă în concediu este consumul de alcool, mai ales seara. „E reţeta clasică pentru balonarea pe care o simţi a doua zi, faţa obosită şi aspectul nefericit al coapselor tale. Soluţia în acest caz este să bei mai puţin. Ca să nu te tragă prietenii de mânecă, alege un cocktail la pahar mare şi o sticlă de apă plată. Când ţi se face sete, bea întâi câteva guri de apă, apoi încearcă cocktailul. Alcoolul deshidratează şi împiedică arderea grăsimilor. Dacă însă te hidratezi corespunzător, vei limita şi cantitatea de alcool şi efectele nocive ale acestuia”, susţinea Cori Grămescu într-un comunicat.
Important este ca acest tip de alimentaţie să fie îmbinat şi cu activităţi fizice, care pot varia de la exerciţii la sală, sporturi pe nisip şi în apă sau drumeţii, în funcţie de locul unde îţi petreci vacanţa.
- Cum slabesti rapid cu dieta de vacanta?
Ultima modificare octombrie 11, 2021 4:52 pm