Meniul de Crăciun poate fi ușor și sănătos dacă suntem atenți la preparatele pe care le pregătim și mai ales dacă le excludem pe cele cele care nu sunt benefice sănătății și siluetei.
Ce ne recomandă specialiștii să mâncăm de Crăciun
Din pricina meselor foarte bogate în grăsimi și în zahăr, organismul se poate simți agresat, în special în situația în care ai ținut post. Iată ce ne recomandă specialiștii să facem în perioada sărbătorilor ca să evităm acumularea kilogramelor în plus:
Scoateți din meniul de sărbători: maioneza, cârnații, crenvurștii, șunca, mezelurile, pizza, înghețata, prăjiturile din făină albă cu cremă și dressingurile pentru salată. Dacă vă este poftă de aceste alimente, consumați-le în cantități mici
Sunt recomandate legumele verzi, salata, fructele și iaurturile slabe
Consumați alimente benefice pentru eliminarea toxinelor, precum: ananas, grapefruit, rodie, scorțișoară, ardei iute, mere, ceai verde și quinoa
Nu ezitați să faceți mișcare! „Chiar dacă stați acasă, ori sunteți în vacanță, faceți măcar 10 minute de mișcare zilnic. Este important să nu dăm ocazia organismului să își încetinească și mai mult metabolismul. Mai bine să îl menținem activ cât de cât, decât să avem o perioadă lungă de sedentarim și apoi să ne chinuim la sală ori cu diete stricte”, a declarat Kinga Sebestyen (instructor de kangoo jumps), pentru Adevarul.
Cori Grămescu (nutriționistul vedetelor) ne recomandă să mâncăm la o masă un singur tip de proteine (să nu amestecăm carnea cu brânză sau cu ou), tocmai pentru a ușura procesul de digestie
Important este să nu uităm de hidratare! Nutriționiștii ne recomandă în fiecare zi, cel puțin 2 litri de apă, iar după masă ar fi indicat să consumăm ceaiuri benefice pentru digestie – ceai de ghimbir, de verbenă, de rozmarin sau de gălbenele.