Magneziul este un mineral esențial pentru organism și lipsa lui îți afectează inima, digestia și alte 300 de procese din corp la care participă zilnic. Vezi ce să mănânci dacă ai lipsă de magneziu.
Spanacul conține mult magneziu
În ciuda miturilor și glumelor cu Popeye, spanacul nu este doar o sursă de fier, ci și de magneziu.
De fapt, majoritatea plantelor comestibile care au frunze de un verde închis conțin destul magneziu cât să facă diferența.
O porție de spanac gătit poate să aducă un aport de peste 40% din doza zilnică recomandată de magneziu.
Semințele de dovleac conțin magneziu din belșug
Semințele de dovleac și alte semințe și nuci care se găsesc în magazine (susan, nuci braziliene, migdale, caju, muguri de pin) au un conținut destul de mare de magneziu la 100 de grame: 534 mg, ceea ce înseamnă 134% din doza zilnică recomandată.
Macroul este peștele cu cel mai mult magneziu
Deși majoritatea peștilor de apă sărată au un conținut mediu spre mic de magneziu, macroul aduce un aport de până la 97 mg la 100 g, ceea ce înseamnă 24% din DZR.
Alte alimente care au un conținut mare de magneziu sunt: boabele de soia, lintea, fasolea albă, orezul brun, quinoa, avocado.
Sursa foto femeie spanac: Shutterstock