Ce s-a întâmplat cu o tânără după ce și-a tatuat globul ocular

.
Catt Gallinger, un fotomodel din Canada, a apelat la o procedură de înfrumusețare controversată – tatuarea globului ocular. În urma intervenției, tânăra de 24 de ani a rămas parțial oarbă și a început să publice imagini pe Facebook cu problema sa pentru a-i avertiza şi pe ceilalţi tineri care doresc să-şi tatueze globul ocular.

„Nu recomand nimănui să facă asta. Nu merită un astfel de risc. Oamenii mă tot întreabă dacă o să-mi tatuez și cel de-al doilea ochi. Răspunsul e nu. Nu voi risca din nou”, mărturisește Catt.

Tatuarea globului ocular este o procedură prin care cerneala este injectată în zona albă a ochiului. Colorarea scleroticii a devenit un tren extrem de popular printre tineri, însă în cazul lui Catt Gallinger procedura a avut un sfârşit nefericit.

Totul a început când fostul ei iubit a insistat în repetate rânduri să îi tatueze globul ocular, spunându-i că făcuse această procedură de mai multe ori. Într-un final, Catt a acceptat și l-a lăsat să îi coloreze albul ochiului cu cerneală mov.

Însă la scurt timp după procedură, cerneala mov a început să se scurgă din ochiul tinerei. A doua zi, ochiul a început să se umfle şi în cele din urmă s-a infectat şi a devenit dureros, dar fostul ei iubit a asigurat-o că este o reacție normală. Abia după ce bărbatul s-a despărțit brusc de ea și ea le-a cerut părerea altor experți, a realizat că nu era deloc normal să i se umfle ochiul și să-și piardă vederea.

Trei săptămâni mai târziu, umflătura internă a persistat, iar doctori i-au spus că  ar putea rămâne fără vedere în cazul ochiului infectat.

În ultima lună, Catt Gallinger a fost internată de mai multe ori, iindu-i prescrise antibiotice şi picături oculare, însă în zadar. Medicii spun că există puține șanse ca fata să vadă din nou bine cu ochiul stâng.

Academia de Oftalmologie din SUA a declarat că nu recomandă tatuarea  globului ocular, deoarece persoana îşi poate pierde parţial sau în totalitate vederea. La începutul anului, un alt tânăr care a apelat la aceeași procedurp a fost nevoit ulterior să accepte îndepărtarea chirurgicală a ochiului afectat. „Amplasarea oricărui tip de ac în apropierea ochiului este extrem de periculoasă”, a declarat Philip Rizzuto, purtătorul de cuvânt al Academia de Oftalmologie.

Citește și – Ce a pățit un blogger de beauty după ce a renuntat la machiaj

Citește și – Top 5 cele mai ciudate operaţii estetice din lume

Foto – 123rf

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton