Ce îți transmite organismul tău, atunci când ai dureri de spate și articulare

.

Majoritatea oamenilor consideră că durerile articulare sau de spate sunt normale pe măsură ce înaintează în vârstă. Însă aceste suferințe pot indica și anumite lipsuri din organism.

Durerile de spate și de articulații pot avea un impact negativ asupra activităților tale de zi de zi, dar poți să redevii activă și să te bucuri de pasiunile tale, cum ar fi alergatul, mersul pe bicicletă, grădinăritul, etc.

Așadar, vei afla cu stupoate că astfel de dureri nu sunt cauzate de procesul de îmbătrânire, greutate, sedentiarism sau nivelul de activitate. Puțin știu că acestea sunt asociate cu un deficit de vitamine în organismul tău pe care corpul nu le aismilează din alimente.

Lipsa de vitamina D, chiar și când suntem în floarea vârstei, este motivul care ne dă aceste dureri. Iar recuperarea carențelor de vitamina D este destul de dificilă cu atât mai mult cu cât alimentația ta zilnică nu este una echilibrată, bogată în nutrienți și minerale. Și, potrivit oamenilor de știință, cu cât aceste lipsuri din organism persistă, cu atât suferința noastră este mai mare și chiar se poate agrava. În timp, dacă nu luăm măsuri și nu ne asigurăm necesarul de vitamina D, putem să dezvoltăm boli ale oaselor sau ale circulației, cum ar fi artrita sau osteoporoza.

Cum îți dai seama că începi să pierzi vitamina D

Pe măsură ce începi să pierzi vitamina D din organismul corpul îți dă o serie de semnale. Așadar, ești avertizată că rezerva scade și durerile nu încep brusc. Trebuie să îți asculți corpul și să fii atentă la ceea ce îți transmite, mai ales că simptomele din faza incipientă sunt foarte ușor de ignorat. Ajungi astfel ca durerile să se cronicizeze și să dezvolți bolile amintite mai sus.

Iată care sunt semnele:

Ai senzația că îți ard tălpile

Începi să-ți pierzi echilibrul

Nu mai poți dormi bine. Chiar dacă te duci la somn la o oră normală, te trezești în timpul nopții și nu  mai poți adormi, sau nu închizi ochii toată noaptea.

Dureri de picioare

Cum ne luăm vitamina D

În afara suplimentelor alimentare, care conțin cu aproximație necesarul zilnic de vitamina D, aceasta se fixează în organism cu ajutorul razelor soarelui. Însă în sezonul rece poți consuma pește care onține vitamina D, cum ar fi macroul, sardinele, tonul, somonul, ficatul, lactarele, gălbenușul de ou, cerealele, nucile, merele.

Foto: 123rf.com

Ultima modificare noiembrie 24, 2015 7:02 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale