Metodele contraceptive sunt numeroase și tu trebuie să fii informată legat de fiecare dintre ele. Iată ce trebuie să știi despre plasturele contraceptiv.
Citește și: Când trebuie să folosești prezervativul.
Din fericire, în ziua de azi există o mulțime de metode contraceptive. Prezervativul este de bază atunci când ai viață sexuală, dar nu ai un partener stabil. Însă când tu și iubitul tău nu vă simțiți încă pregătiți pentru o sarcină, puteți apela la mai multe tipuri de contracepție. Azi îți prezentăm informații despre plasturele contraceptiv.
Patchul sau plasturele contraceptiv se aplică pe pielea curată (pe braț, pe fese sau pe abdomen), pentru absorbție sistemică. Asemenea pilulelor contraceptive, el conține doze mici din doi hormoni – un progestativ și un estrogen – similari hormonilor naturali progesteron și estrogen din corpul femeii. Substanțele active ajung la nivelul sistemului reproducător, inhibă ovulația și previn, astfel, sarcina nedorită, ne explică dr. Mirela Popa, medic primar ginecolog și specialist al campaniei de informare și educare pe teme de contracepție și viață sexuală, Planifică Neprevăzutul. Plasturele contraceptiv are o utilizare săptămânală: o cutie conține trei plasturi, fiecare dintre aceștia folosindu-se timp de câte o săptămână, consecutiv (în total, timp de 21 de zile), după care urmează o pauză de șapte zile. În cea a opta zi aplici un nou plasture, iar procesul o ia de la capăt.
În cazul în care te întrebi dacă mai e nevoie de altă metodă contraceptivă chiar dacă folosești patchul contraceptiv, iată ce trebuie să afli. Pilula de a doua zi intervine atunci când nu ai observat că plasturele s-a desprins și tocmai ai avut, astfel, un contact sexual neprotejat.
Foto: 123rf.com
Ultima modificare decembrie 14, 2016 5:22 pm