Ce conţine cu adevărat pateul de ficat din conserve. Ştii ce cumperi?

.

Reţeta clasică de pate de ficat de porc

Ingrediente:
500 grame ficat de porc
Un pachet unt gras
Sare, piper
Patru ouă fierte tari (pentru cine vrea fără ouă, puteţi pune mai mult unt mai slab)
O ceapă
Un morcov
O foaie de dafin

Mod de preparare:

1. Se fierb ceapa şi morcovul, până se înmoaie puţin. Se adaugă foile de dafin, piper şi ficatul curăţat de pieliţe. Se acoperă cu un capac şi se fierbe la oc mic 20 minute. Se scoate ficatul şi restul se aruncă.
2. Se dă ficatul prin maşina de tocat, se adaugă gălbenuşurile de la ouă şi untul şi se amestecă bine cu mixerul, până devine o spumă omogenă.
3. Se potriveşte de sare şi se ţine la frigider până la o săptămână, ferit cât mai bine de contact cu aerul, pentru că se oxidează.

Ouă umplute cu pateu de ficat de pasăre

Ingrediente (pentru 3 porţii):
3 ouă
2-3 ficăţei de pasăre
1/2 linguriţă verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel verde)
1/2 gogoşar sau ardei gras roşu
o linguriţă unt
sare
1. Se fierb ouăle 10 minute, în apă cu un praf de sare. Se scurge apa fierbinte, apoi se pun ouăle fierte pentru puţin timp în apă rece şi se curăţă de coajă. Ficăţeii de pasăre se spală, se curăţă de pieliţe şi se fierb separat în apă cu sare, în jur de 15 minute. Când se răcesc se dau pe răzătoare sau prin maşina de tocat.
2. Se taie ouăle în două şi se scot gălbenuşurile. Se păstrează 3 jumătăţi de albuşuri pentru a fi umplute, iar celelalte se toacă mărunt.
3. Gălbenuşurile se pasează şi se amestecă cu ficăţeii de pasăre, untul, albuşurile tocate, verdeaţa şi gogoşarul tăiat cubuleţe. Se potriveşte la gust cu sare.
4. Se umplu albuşurile cu această compoziţie şi se ornează cu verdeaţă şi câteva cubuleţe de gogoşar.
Sursa foto: Shutterstock
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton