Ce carbohidrați trebuie să mănânci pentru a slăbi

.
Se spune că ar trebui să renunți la carbohidrați dacă vrei să slăbești. Ceea ce nu știe foarte lume este că trebuie să renunți la carbohidrații răi, nu și la cei buni.

O dietă echilibrată include: proteine, minerale, vitamine, fibre și carbohidrați. Foarte multă lume renunță la carbohidrați pentru că sursa principală de îngrășare, uitând de faptul că acești carbohidrați sunt esențiali într-o dietă echilibrată. Carbohidrații dau energie organismului nostru.

Alimente bogate în carbohidrați pe care să le incluzi în dieta ta chair dacă vrei să slăbești

  • Cartofii copți

Cartofii sunt bogați în carbohidrați buni. Un cartof mediu conține în jur de 50g de carbohidrați și niciun pic de grăsime. Un cartof copt pe zi are 100 de calorii și este o sursă excelentă de potasiu și vitamina C.

  • Cereale integrale

Pâinea din cereale integrale sau orezul brun sunt bune înclocuitoare pentru pâine albă și orezul alb atunci când vrem să slăbim.

  • Leguminoasele (fasolea,mazărea, lintea, soia, năutul, arahidele)

Bogate în fibre, leguminoasele sunt o sursă importantă de carbohidrați buni, proteine și fibre. Pentru cei ce nu consumă carne, aceste leguminoase sunt înlocuitorul perfect.

  • Pastele

Sportivii nu le evită, așa că nu ar trebui să o faci nici tu. Indiferent de forma pe care o alegi, pastele trebuie să fie integrale. Bogate în carbohidrați, nu ar trebui să le consumi alături de brânzeturi sau carne. Pentru diete se recomandă combinația de sos de roșii cu paste.

  • Fructele

Bogate în vitamine, dar și în calorii, fructele trebuie consumate cu moderație și preferabil, doar dimineașa când ținem diete. Bananele, piersicile, fructele de pădure pot fi consumate la micul dejun cu iaurt slab și nuci.

Sursa foto

Citește și Carbohidraţii care te ajută să slăbeşti. Include-i în cura de slăbire!

Citește și Gustări delicioase cu puţini carbohidraţi

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton