Chiar dacă, în general, despre grăsimi se spune că sunt dăunătoare organismului, există multe care sunt necesare pentru buna funcţionare a corpului. Iată ce cantităţi de grăsimi trebuie să consumi săptămânal.
Specialiştii în nutriţie recomandă laptele, în varianta integrală, nu numai că dă impresia de saţietate pe termen lung, ci şi pentru că acizii graşi conţinuţi pot ajuta la controlul greutăţii corporale. Recomandat ar fi să beţi o cană de lapte în fiecare zi.
Nivelul colesterolului nu creşte dacă consumaţi ouă de patru ori pe săptămână.
Uleiul de măsline este recunoscut pentru proprietăţile lui benefice şi poate fi consumat zilnic. Nutriţioniştii ne atrag atenţia însă ca acesta să fie folosit doar în salate, pentru prăjit el nefiind deloc recomandat.
Carnea roşie ar trebui să facă parte din meniul nostru chiar şi de patru ori pe săptămână, în cantităţi de circa 100 de grame. Ideal ar fi ca aceasta să provină de a animale hrănite natural, cu iarbă, nu de la cele crescute în ferme de îngrăşare.
Alimentele cu conţinut mare de grăsimi pot ajuta la prevenirea şi controlul unor maladii precum cele cardiovasculare, diferite tipuri de cancer, deficienţe ale sistemului imunitar, artrita, probleme ale pielii, sindromul premenstrual şi simptome ale menopauzei.