Cele mai multe legume și fructe nu își pierd proprietățile în momentul în care le congelezi, însă altele nu îți mai aduc niciun beneficiu după ce îngheață. Vezi ce alimente nu ar trebui niciodată puse în congelator.
Legumele cu frunze verzi
Dacă vrei să te bucuri de o salată delicioasă, nu pune frunzele verzi în congelator. Odată înghețate, acestea se ofilesc, se înmoaie și își pierd aroma. Cel mai bine este să le speli bine, să le usuci și să le lași în frigider, învelite în hârtie sau într-o pungă de plastic găurită, pentru a avea aer, potrivit huffingtonpost.com.
Laptele
Dacă te gândești să congelezi laptele, gândește-te că va fi plin de cocoloașe în momentul în care îl dezgheți. Nu va mai fi bun de băut, însă poate fi folosit la gătit. Trebuie doar să te asiguri că, atunci când îl scoți de la congelator, îl lași să revină la starea sa naturală în frigider.
Alimentele prăjite
Alimentele prăjite sunt delicioase, însă după congelare, nu mai sunt crocante și își pierd și gustul. Dacă ai pregătit prea mulți cartofi prăjiți, soluția nu este să îi îngheți, în speranța că îi vei mânca mai târziu, pentru că vor fi moi și lipsiți de savoare. Mâncarea prăjită trebuie să fie consumată imediat.
Dacă nu știai, lichidul își mărește volumul în momentul în care devine solid. Același lucru se întâmplă și cu ouăle, care se sparg când stau în congelator. Dacă vrei să le păstrezi pentru mai mult timp, sparge-le și pune-le într-o pungă în congelator.
Fructele și legumele cu multă apă
Fructele și legumele care conțin multă apă îngheață la congelator, iar când le dezgheți, se înmoaie și nu mai sunt bune.
Smântâna se separă după decongelare și capătă un aspect neplăcut. O poți amesteca bine și folosi la gătit, însă nu o mai poți mânca după ce a stat la congelator.
Iaurtul
Iaurtul natural își schimbă textura după congelare și nu mai este bun de mâncat. Păstrează-l în frigider, dacă vrei să te bucuri de gustul său delicios și textura cremoasă.
Cartofii
Cartofii au o cantitate mare de apă, iar când îi păstrezi la congelator, se vor forma cristale de gheață în ei. După dezghețare, vor fi moi și nu vei mai putea face nimic cu ei. Aceste legume se păstrează cel mai bine în locuri răcoroase și uscate.
Brânza
Brânza rezistă foarte mult și în frigider, așa că nu ai niciun motiv să o ții în congelator, pentru că se înmoaie și își schimbă textura.