Fericirea pare să fie un țel pe care orice om îl are. La urma urmei, știința spune că oamenii fericiți au mai mult succes, au mai mulți prieteni, au vieți sexuale mai satisfăcătoare și multe altele.
Cercetătorii spun însă că pe măsură ce ne gândim mai mult la fericire și la cum să o atingem, cu atât mai puține șanse avem să fim cu adevărat fericiți. Spre exemplu, când ți se spune cât de important este să fii fericit, s-ar putea să simți sentimente de dezamăgire. Atunci când analizezi în mod constant cât de fericit ești, momentele obișnuite par să se simtă mai degrabă ca niște eșecuri, chiar dacă nu sunt.
Un alt dezavantaj al căutării constante a fericirii este că te face să te simți mai singură, potrivit Marie Claire. Atunci când te concentrezi prea mult e scopurile personale ajunge să distrugă relațiile cu cei din jur. Presiunea de a arăta cât de fericit ești pe social media nu ajută în acest sens.
Fericirea are șanse mai mari să apară atunci când contribuim într-un mod util la lumea din jur, pentru că ne face să simțim că avem un scop cu adevărat. Finalmente, ea nu este neapărat o destinație, cât este o călătorie în sine.