Micul dejun nu intră în rutina chiar oricărei femei. Fie nu avem timp, fie începem serviciul prea devreme și, fără să ne dăm seama, se face ora prânzului, fie nu mâncăm de dimineață de teama să nu ne îngrășăm.
Un studiu arată că, din contră, faptul că nu mănânci micul dejun te poate face să iei în greutate. Potrivit cercetătorilor, dacă mănânci de două ori micul dejun nu te îngrași mai mult decât dacă nu mănânci deloc.
Oamenii de știință de la Universitatea Yale din Connecticut (Statele Unite ale Americii) au realizat un studiu în rândul a 600 de persoane cărora le-au ținut sub observație greutatea pe parcursul a doi ani. Aceștia notau greutatea subiecților și numărul de mese mâncate de dimineață. Persoanele care obișnuiau să mănânce și acasă și la serviciu au rămas la aceeași greutate. Aceștia au descoperit în cazul persoanelor care totuși s-au îngrășat, că au existat diferențe infime între cei care obișnuiau să mănânce al doilea mic dejun și cei care nu mâncau deloc de dimineață.
Citește și: Ce mănâncă Jennifer Aniston la micul dejun
Explicația oamenilor de știință a fost următoarea: persoanele care sar peste micul dejun sau peste oricare dintre cele trei mese ale zilei sunt predispuse să mănânce mult mai multe alimente bogate în calorii, între mese. Lucru care, este bine știut, duce la îngrășare.
Iar dacă vrei să ai parte un mic dejun sănătos și care să te protejeze de bolile cronice, îți prezentăm mai jos câteva variante.
Smoothie cu dovleac
Ingrediente:
½ cm de ghimbir proaspăt
O linguriță de proteină de vanilie
½ cană de piure din dovleac
O linguriță de turmeric
O cană de apă
½ cană de gheață
½ cană de lapte de cocos sau de migdale
O linguriță de scorțișoară
Toate ingredientele se combină în blender, iar după ce s-au mixat bine pot fi consumate. Acest smoothie te protejează împotriva bolilor cronice și întărește imunitatea datorită scorțișoarei și turmericului.
Citește și: Micul dejun care previne cancerul de colon
Porridge cu quinoa și lapte de cocos
Acest mic dejun este foarte sănătos pentru persoanele care au probleme cu glicemia. Ingredientele porridge-ului cu quinoa reglează nivelul zahărului din sânge și este foarte bogat în proteine.
Ingrediente:
½ cană de merișoare sau coacăze (proaspete sau congelate)
½ cană de nuci tăiate
½ cană de semințe de cânepă
O cană de quinoa
O cană de lapte de cocos sau de migdale
Două căni de apă
Un vârf de ghimbir ras
Două mere tăiate felii
Miere de albine după gust
Quinoa, laptele, ghimbirul, apa, merele, scorțișoara și fructele de pădure se amestecă într-un bol. Se pune într-un recipient și se fierbe la foc mic. După ce s-au fiert bine toate ingredientele, dă jos amestecul de foc și lasă-l să stea peste noapte. Astfel toate aromele se vor întrepătrunde. Nuca pisată, semințele de cânepă și mierea se adaugă dimineața, înainte să consumi micul dejun și vei obține un mic-dejun delicios. Este binecunoscut faptul că scorțișoara îți ajută organismul să folosească zahărul mai eficient, iar quinoa conține aminoacizi esențiali.
Foto: Shutterstock.com