Carmen Brumă te învaţă cum să prepari laptele de cânepă. La ce este bun | Video

.

Laptele de cânepă este o alternativă foarte bună pentu cei care au alergii şi intoleranţe, pentru că seminţele din care este făcut nu conţin alergeni. Carmen Brumă îţi arată cum să-l prepari.
Pentru cei care au intoleranţă la lactoză, laptele de cânepă este cel mai indicat. Pentru a-l prepara acasă ai nevoie de 100-150 grame de seminţe de cânepă decorticate (cumpărate din magazinele naturiste), pe care le acoperi cu apă şi le laşi peste noapte la frigider. Pentru a obţine 500 de ml de lapte, ai nevoie de aceeaşi cantitate de apă. Aceasta se pune în blender împreună cu seminţele, se mixează, apoi se strecoară printr-o sită. Pentru îndulcirea laptelui, puteţi folosi miere de albine, suc de agave, ştevie sau stafide, iar pentru aromă, scorţişoara este cea mai indicată.
Seminţele de cânepă

Seminţele de cânepă sunt o sursă importantă de acizi graşi omega-3, proteine, calciu, magneziu, fibre, fier, fosfor, sodiu şi multă vitamina E. Conţin 30% proteine, din care 65% o reprezintă edestina, o proteină uşor de digerat, astfel că înlocuiesc cu succes proteinele de origine animală. Le găseşti în magazinele naturiste.

Ultima modificare august 18, 2021 4:31 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale