Carmen Brumă a explicat în mediul online care sunt avantajele și dezavantajele consumului de mici.
Cuprins
Cuprins
Ce spune Carmen Brumă despre alimentul nelipsit de pe grătarele românilor
A început sezonul ieșirilor la iarbă verde, iar micii sunt, de cele mai multe ori, nelipsiți din lista meniului pentru grătar. În comerț există o mulțime de sortimente de mici, produși din diverse feluri de carne, pentru a fi pe placul tuturor. Dar cât sunt de sănătoși micii și ce variante putem alege pentru a nu ne pune în pericol sănătatea.
Carmen Brumă a explicat în mediul online care sunt avantajele și dezavantajele consumului de mici. Într-o postare pe pagina personală de Instagram, acolo unde abordează adesea diverse subiecte interesante despre alimentația corectă și un stil de viață sănătos, nutriționista a adus în discuție micii.
Care sunt avantajele consumului de mici
Carmen Brumă spune că micii sunt o sursă bună de proteine, dar trebuie mâncați cu măsură.
„Sunt o sursă foarte bună de proteine, vitamine din grupul B și minerale. Conțin între 20-25 grame de proteină pe suta de grame, în funcție de tipul de carne pe care o conțin. Sunt sățioși și pot fi o masă completă, corectă, echilibrată și chiar prietenoasă cu silueta dacă nu exagerezi cu cantitatea și dacă îi asociezi cu un muștar de calitate și cu o salată de legume proaspete” – a precizat nutriționista.
Care sunt dezavantajele consumului de mici
Dacă vorbim despre dezavantaje, grăsimile saturate pe care micii le conțin sunt în topul listei. Apoi vin în discuție și unii aditivi alimentari prezenți în compoziția micilor care sunt periculoși pentru sănătate.
„Au o cantitate mare de grăsimi saturate, așa că este bine să optați pentru o rețetă care să conțină mai multe tipuri de carne, dintre care unul să fie carne de pasăre.
Grătarul tradițional, acela în care carnea vine în contact direct cu flacăra poate să genereze substanțe toxice cu potențial cancerigen, așa că ideal ar fi să optați pentru alte tipuri de grătar, fiteuză sau cuptor.
Dacă alegeți micii din comerț, citiți cu atenție eticheta. Ideal ar fi să nu conțină monoglutamat de sodiu (E621) și nici o cantitate mare de sare. Doza zilnică recomandată de sare nu trebuie să depășească 5 grame” -a încheiat nutriționista.
Carmen Brumă, despre cum să mâncăm paste fără să ne îngrășăm
Pastele se numără printre preparatele preferate ale românilor, dar, de cele mai multe ori, sunt periculoase pentru siluetă. Nu și dacă le gătim corect, spune Carmen Brumă. În primul rând, pastele făinoase trebuie să fie fierte al dente pentru a fi benefice pentru organism. Carmen Brumă a explicat că un timp îndelungat de fierbere al pastelor duce la eliberarea excesivă a amidonului care va contribui la creșterea nivelului de zahăr din sânge.
„Știi de ce e bine pentru sănătate și pentru siluetă să mănânci pastele fierte al dente, adică moi la exterior și un pic mai tari în interior? Deoarece, cu cât fierb mai mult alimentele care au amidon, cum au pastele, spre exemplu, cu atât crește indicele lor glicemic, adică nivelul zahărului din sânge. Pentru a scădea și mai tare indicele glicemic, este ideal să le asociezi cu o sursă bună de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline și cu niște sos de roșii și condimente”, a specificat Carmen Brumă pe rețelele de socializare.
Foto – 123rf.com / Facebook
Ultima modificare mai 10, 2024 11:53 am