Care sunt cele mai rele chimicale din mâncare

.

 

BHA (hidroxianisol butilat)

Deşi sună greu de pronunţat, BHA se găseşte în multe alimente consumate des de români: chipsuri, snacksuri, cârnaţi, gumă de mestecat, cereale pentru micul dejun, etc.
Substanţa este cancerigenă şi inhibă sistemul endocrin, ceea ce înseamnă că provoacă tulburări hormonale, ale sistemului imunitar şi diabet.
 

Colorantul alimentar caramel

Deşi sună nevinovat, colorantul folosit în sucuri de tip cola şi chiar anumite amestecuri de carne tocată de la fast food. Colorantul din caramel conţine două substanţe chimice cancerigene şi problema cea mare este că multă lume nu se aşteaptă ca acesta să fie prezent în anumite alimente, cum ar fi carnea tocată. Deci amre atenţie la listele de ingrediente de pe pachete.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton