Toată lumea ştie că mâncarea din ziua de azi este plină de chimicale toxice, rele pentru organism. Dar care sunt cele cele mai rele chimicale din mâncare? Care alimente trebuie evitate şi care produse ar trebui neapărat să fie organice?
Mercur
Multe femei, mai ales cele însărcinate, se feresc de peşte din cauza mercurului toxic pe care acesta l-ar putea conţine. De fapt, cu adevărat periculoşi sunt doar peştii de la capătul de sus al lanţului trofic, adică prădătorii care adună mercur din toate celelalte specii consumate: rechin, peşte spadă, macrou regal, etc. Carnea de peşte este sănătoasă şi plină de acizi graşi Omega 3 şi 6, deci peştii mici şi fitofagi (care mănâncă plante, nu alţi peşti) sunt indicaţi.
BPA (Bisfenol A)
BPA este o substanţă toxică şi cancerigenă prezentă în mâncarea din conserve şi în cea încălzită în recipiente de plastic. Substanţa din metale şi plastic rezistent la temperaturi înalte trece rapid în alimente, de aceea este bine să evitaţi folosirea unor cutii din plastic atunci când încălziţi mâncarea la birou şi să nu consumaţi prea multe conserve zilnic.