Un studiu al cercetătorilor americani a relevat faptul că pacienții care au o anumită vitamină în corp sunt mai puțini expuși riscurilor de a face forme grave de COVID-19.
Cercetătorii de la Universitatea din Boston au monitorizat 235 de pacienţi COVID-19 spitalizaţi și au făcut o descoperire interesantă. Aceștia au constatat că „doar 9,7% din pacienţii cu vârsta peste 40 de ani, care aveau suficientă vitamina D în corp, au cedat infecţiei şi au avut nevoie de suport cu oxigen sau îngrijire la ATI”.
Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica
Specialiștii susțin că un nivel ridicat de vitamina D „poate reduce complicaţiile, inclusiv furtuna de citokine şi, în cele din urmă, poate evita moartea din cauza COVID-19”, dar ne poate feri și de gripa sezonieră.
Citește și: Cum știi că ai lipsă de vitamina D
„Acest efect benefic asupra sistemului imunitar poate reduce riscul de a dobândi o infecţie virală, inclusiv gripa sezonieră sau COVID-19 care poate pune în pericol viaţa pacienţilor. (…) Persoanele care nu au suficiente depozite de vitamina D au mult mai mari şanse de a se îmbolnăvi grav. Aceşti pacienţi pot dezvolta septicemie sau pot ajunge chiar şi la deces dacă au contractat noul coronavirus. Deoarece deficienţa de vitamina D este frecventă la persoanele cu alte boli care cresc riscul în cazul unei infecţii cu coronavirus, este imposibil de spus cu exactitate câte vieţi ar fi salvate dacă toţi am primi doza zilnică de vitamina D”, au explicat cercetătorii americani, potrivit Adevărul.
Sursă foto: Shutterstock.com
Ultima modificare septembrie 30, 2020 4:41 pm