Când nu este recomandat spălatul pe dinți, potrivit medicului dentist: „Vă veți deteriora smalțul”

.

Medicul stomatolog Shaadi Manouchehri susține că există trei momente în care spălatul pe dinți este contraindicat. Dentista din Londra a explicat motivele pentru care nu trebuie să te speli pe dinți după ce ai vomitat, băut cafea și imediat după ce ai mâncat micul dejun.

Când nu trebuie să te speli pe dinți și de ce

Shaadi Manouchehri este o tânără dentistă din Londra, cu o comunitate online de peste 80.000 de urmăritori pe Instagram. Într-un videoclip publicat pe Instagram și TikTok, Manouchehri a explicat de ce nu recomandă, în calitate de stomatolog, spălatul pe dinți după ce ai vomitat, consumat cafea și imediat după ce ai luat micul dejun.

De ce nu e bine să te speli pe dinți după ce ai vomitat

Dentista Shaadi Manouchehri nu recomandă pacienților săi periatul dinților după ce au vomitat.

Conținutul stomacului este extrem de acid, iar dinții dumneavoastră sunt compuși din minerale. Așadar, atunci când conținutul stomacului ajunge în gură, aceasta este foarte acidă, iar dacă vă spălați pe dinți imediat, frecați acidul pe dinte și mai mult”, a explicat Manouchehri.

Tânăra recomandă să așteptați între 30 de minute și o oră înainte de a vă spăla pe dinți după ce ați vomitat. Dentista mai recomandă clătirea cu apă de gură și hidratarea pentru a neutraliza mai repede acidul din stomac.

Citește și: De ce este periculos să mâncăm castraveții cu tot cu coajă. Avertismentul oamenilor de știință. „Nu e suficient să îi spălăm!”

De ce nu e bine să te speli pe dinți după ce bei cafea

Asemeni sucurilor gastrice, și cafeaua este destul de acidă. Astfel, periatul după ce ai băut cafea este de asemenea contraindicat.

„Cafeaua este destul de acidă, mai ales dacă este cu lapte și zahăr. Dacă te speli pe dinți imediat, freci acidul pe dinte și îl distrugi. Așteptați între 30 și 60 de minute înainte de periaj. De fapt, nici nu trebuie să vă spălați pe dinți. Puteți doar să vă clătiți cu apă de gură sau să beți apă”, a explicat Shaadi Manouchehri, pe Instagram și TikTok.

Citește și: Ingredientul care îți modifică starea de bine. Consumul lui poate duce la anxietate și depresie

De ce nu e bine să te speli pe dinți imediat după micul dejun

Dentista recomandă, de asemenea, periajul înainte de a lua prima masă din zi. Pe timpul nopții, în cavitatea bucală se acumulează bacterii care trebuie îndepărtate înainte de a mânca micul dejun.

„Dacă vă spălați pe dinți după, vă veți deteriora smalțul”, susține Shaadi Manouchehri.

Pentru sfaturi mai amănunțite, vă recomandăm să discutați cu medicul vostru dentist, care vă poate oferi informații personalizate, în urma unei consultații.

Citește și: În ce a constat dieta lui Hugh Jackman pentru rolul Wolverine. A fost nevoit să consume 6000 de calorii pe zi

Foto: Shutterstock.com

Video: Instagram/@dr.shaadi.manouchehri

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton